|

Sarıkamış filmi rekor kıracak

Sarıkamış faciasının anlatılacağı 'Sarıkamış Beyaz Hüzün' adlı filmin başrol oyuncusu Özcan Deniz, "Türk sineması izleyici sayısı açısından yeni bir rekor görecek" dedi

Sarıkamış
00:00 - 31/07/2007 Salı
Güncelleme: 01:18 - 31/07/2007 Salı
Yeni Şafak
Sarıkamış filmi rekor kıracak
Sarıkamış filmi rekor kıracak

Sarıkamış Harekatı'nın anlatılacağı 'Sarıkamış Beyaz Hüzün' adlı filmin başrol oyuncusu Özcan Deniz, bugüne kadar yapılan en iddialı filmi çekeceklerini belirterek, "Türk sineması izleyici sayısı açısından yeni bir rekor görecektir" dedi. Deniz, Allahuekber Dağı Şehitlerini Anma Etkinlikleri'ne katılmak üzere geldiği Sarıkamış'ta, yaptığı açıklamada, Türk sinemasında genelde küçük projelere imza atıldığını ifade ederek, "İlk kez bu kadar büyük iş yapılacak" diye konuştu. Büyük filmlerin çok daha fazla ön çalışma gerektirdiğini kaydeden Deniz, "Sinemamızda genelde 2-3 ayda hazırlanıp çekimi yapılan işlerle ilgileniliyor. Böyle bir proje daha önce yapılmak istenmedi” dedi.

RUH HALİNİ ANLAMAYA ÇALIŞIYORUM

Sarıkamış Harekatı'na katılan askerlerin içinde bulundukları ruh halini anlamak için Sarıkamış'a geldiğini anlatan Deniz, "125 bin askerimizin nasıl kurtların bile kışın yaşayamadığı Allahuekber Dağı'na çıkarak, düşmanla ve doğayla mücadele ettiğini anlamaya çalışıyorum. Bunu günümüz insanının doğru dürüst anlayamayacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.


17 yıl önce