|

Sarp kilit

Sarp Sınır Kapısı, son 25 yılın en yoğun günlerini yaşıyor. Günlük geçişler 18 binden 28 bine çıkınca, kapıda uzun araç ve insan kuyrukları oluşmaya başladı.

.
00:00 - 20/08/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:23 - 19/08/2014 Salı
Yeni Şafak
Sarp kilit
Sarp kilit

Türkiye''nin Gürcistan üzerinden Kafkaslara açılan Artvin''in Hopa İlçesi''ndeki Sarp Sınır Kapısı''nda günlük karşılıklı geçiş yapanların sayısı 28 bini aştı. Kapının hizmete girdiği 1989 yılından sonraki en yüksek günlük geçiş rakamına ulaşan kapı, fiziki yetersizliği nedeniyle yoğunluğa cevap veremeyince, kilometrelerce TIR ve otomobil kuyruğu oluştu.

YAZLA BERABER GEÇİŞLER ARTTI

Kapıda 10 kilometreyi aşan TIR ve 3 kilometreyi bulan otomobil kuyruğu oluştu. Yolun alt kısmında otomobil, üst kısmında da TIR kuyrukları Karadeniz Sahil Yolu boyunca uzadı. İki parkı dolduran TIR''lar, yol üzerindeki tüneller de dahil olmak üzere sırada bekliyor. Gıda ve ilaç maddesi taşıyan TIR''lardaki yüklerin bozulma tehlikesi yaşadığı belirtildi.

Saatlerce sıra beklediler

Yaya olarak sınırı geçmek isteyen ve yürüyüş koridorlarında saatlerce sırada bekleyen vatandaşlar da oluşan izdihamda zor anlar yaşadı. Sınırın Gürcistan tarafında da benzer izdiham görüntüleri oluştu. 2011''den bu yana kapıdan iki ülke vatandaşları karşılıklı olarak kimlik beyanıyla geçiş yapabiliyor.


10 yıl önce