|

Türk Kızılayı "uluslararası yardımlarda" söz sahibi

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, "Türk Kızılayı, Uluslararası Kızılhaç Kızılay Federasyonu Yönetim Kurulu'na seçildi. Türkiye artık global bir aktördür" dedi.

Aa
00:00 - 28/11/2013 Perşembe
Güncelleme: 11:54 - 28/11/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Türk Kızılayı "uluslararası yardımlarda" söz sahib
Türk Kızılayı "uluslararası yardımlarda" söz sahib

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Türk Kızılayının dünya iyilik hareketinin parçası olduğunu ve dünya Kızılay ile Kızılhaçları arasında çok önemli yeri bulunduğunu söyledi.

Avustralya'nın Sydney kentinde 12-20 Kasımda düzenlenen Uluslararası Kızılay Kızılhaç Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliği seçimlerine Avrupa bölgesinden aday olduklarını ifade eden Akar, çok önemli bir başarıya imza atarak seçimi kazandıklarını bildirdi.

Genel Kurula katılan 189 ülkeden 111'inin oyunu aldıklarını anlatan Akar, "Yönetim Kuruluna Avrupa bölgesinden seçilen İngiltere, Danimarka ve Belçika'yı geride bırakıp, İspanya'nın ardından en çok oyu aldık. Türk Kızılayı, böylece resmen global iyilik hareketinin yönlendiricilerinden birisi oldu" diye konuştu.

Türk Kızılayının kendi operasyonlarını yapmayı, Türk milletinin merhamet elini dünyanın muhtelif yerlerine ulaştırmayı sürdüreceğini belirten Akar, bunun yanında dünya Kızılay ve Kızılhaçlarının oluşturduğu federasyonun yönetiminde söz sahibi olmak suretiyle, dünyadaki yardımların daha isabetli, hızlı ve kendi prensiplerine daha uygun yapılmasını sağlamaya çalışacaklarını vurguladı.

"Milli bir hadise, ülke adına yarıştık ve kazandık"

Uluslararası Kızılhaç Kızılay Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliği seçimlerinin 4 yılda bir yapıldığını dile getiren Akar, "Bir önceki ve ondan önceki 4 yılda da seçimi kazanmıştık. İki yıl üst üste seçildiğimiz için son 4 yıllık dönemde ara vermek zorunda kalmıştık" dedi.

Bu dönem seçimi kazanmalarının daha anlamlı olduğunu ifade eden Akar, şunları kaydetti:

"Çünkü Türk Kızılayının en güçlü olduğu zamandayız. Mazlumların, ihtiyaç sahiplerinin çoğaldığı, savaşlara sahne olan dünyada Kızılayımızın global role soyunması her bakımdan önemli. İnşallah bu görevi layıkıyla yerine getireceğiz.

Bu, milletimizin, ülkemizin yurt dışındaki prestijini yansıtmaktadır. Türkiye artık global bir aktördür, dışarıya yardım yapan bir ülkedir. Ayrıca bu durum, milletimizin de başarısı olarak ele alınmalıdır. Çünkü milli bir hadise, ülke adına yarıştık ve kazandık."

Uluslararası Kızılhaç Kızılay Federasyonu Yönetim Kurulu'na dayanışma gösterdikleri bazı ulusal derneklerle girdiklerine işaret eden Akar, İtalya, Latin Amerika ülkeleri, Suudi Arabistan ve İran ile önemli işbirliklerinin bulunduğunu ve bunları da geliştireceklerini sözlerine ekledi.

10 yıl önce