|

1 dalga 3 dakikada batırdı

Rusya'nın Volga nehri üzerinde batan yolcu gemisi Bulgaria'dan kurtulan yolcular yaşadıkları dehşeyi anlattı. Aniden gelen dev bir dalga geminin üç dakika içinde batmasına yol açmış. Elektrik sistemi de çöktüğü için S.O.S verememişler

Moskova
00:00 - 13/07/2011 Çarşamba
Güncelleme: 23:28 - 12/07/2011 Salı
Yeni Şafak
1 dalga 3 dakikada batırdı
1 dalga 3 dakikada batırdı
70 YOLCU ARANIYOR

Volga nehrinde batan gemideki 208 yolcudan sadece 80'i canlı olarak kurtarılabilirken, şu ana kadar 58 kurbanın cesedine ulaşılabildi. Büyük çoğunluğu çocuk olmak üzere 70 yolcunun cesetlerine ulaşmak için çalışmalar aralıksız sürüyor ancak umutlar da tükeniyor.

CAN YELEĞİ DAHİ GİYEMEDİK

Olay anında bölgeden geçmekte olan Arabella gemisinin kaptanı, “Arabella yolcuları kurtarılan kazazedelerle elbiselerini paylaştı. İnsanlarda can yeleği göremedim. Nedenini sorduğumda, bana her şeyin bir anda olup bittiğini söylediler” dedi.

ELEKTRİK SİSTEMİ ÇÖKTÜ

Kazadan kurtulanlar arasında bulunan Rinat Gabitdinov, geminin tüm elektrik sistemi çöktüğü için S.O.S. çağrısı yapamadığını söyledi. Diğer bir kazazedeye göre "Gemide çok fazla yolcu vardı. Özellikle çocuklar ikinci katta bir odada tutuluyordu. Bir anda hızlı gelen bir dalga ile sağa doğru ağırlaşan gemi 3-5 dakika içinde battı.




13 yıl önce