|

145 günlük suyumuz var

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yağmur yağmasa bile su sıkıntısı olmayacağını söyledi. Topbaş, 'Şu anda 145 günlük suyumuz var. Ancak boşa akıtılmamalı, kullanım konusunda dikkatli olunmalı' dedi.

İstanbul
00:00 - 3/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:03 - 2/09/2014 Salı
Yeni Şafak
145 günlük suyumuz var
145 günlük suyumuz var

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 'Şu anda bizim hiç yağmur yağmadığı takdirde 145 günlük suyumuz var. Ancak boşa akıtılmamalı, kullanım konusunda dikkatli olunmalı' dedi. Basın mensuplarının 'İstanbul'da su sıkıntısı var mı?' şeklindeki soru üzerine Topbaş, 'Bütün doğal kaynakların doğru kullanılması gerekiyor. İstanbul günde 2,7 milyon metreküp su kullanılıyor. 2007'de yüzde 7 olan baraj doluluğumuz şuanda yüzde 16 oranında. Şu anda bizim hiç yağmur yağmadığı takdirde 145 günlük suyumuz var. Ancak boşa akıtılmamalı, kullanım konusunda dikkatli olunmalı. Şahsen ben bardağıma bile içeceğim kadar su alıyorum' ifadelerini kullandı.

BİR AN ÖNCE YEŞİLLLENECEK

Beyoğlu 2 Numaralı Koruma Kurulu tarafından onaylanan 'Taksim Yayalaştırma Projesine' ilişkin de bilgi veren Topbaş, planlarının Koruma Kurulu tarafından onandığına işaret ederek şöyle devam etti: 'Bir hukuki süreç yaşandı. Bizim projelerimiz vardı. Daha önce de medya vasıtasıyla İstanbullulara takdim ettiğimiz planımız Kurul tarafından onandı ve somut adım atılmış oldu. Biz bu süreci beklemek zorundaydık. Üst yapı dediğimiz betonun ortadan kalkacak. Yeşili, sert zemini olan ve Kurul da kabul ettiği ölçekte bir çalışmayı tamamladık. Yakın tarihte bu işe girip bir an önce bitirmeyi planlıyoruz.

10 yıl önce