|

22 kiloluk patates rekor kıracak

Samandağ ilçesinde yaşayan Mithat Fatmaoğulları, evinin bahçesinde yetiştirdiği 22 kiloluk patatesle Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurmayı planlıyor.

Aa
00:00 - 12/11/2014 Çarşamba
Güncelleme: 16:34 - 12/11/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
22 kiloluk patates rekor kıracak
22 kiloluk patates rekor kıracak

Eşinin isteği üzerine evinin bahçesine tatlı patates eken Mithat Fatmaoğulları (60), ürünleri çıkartmaya gittiğinde büyük şaşkınlık yaşadı.

Yaklaşık bir saat süren çaba sonunda adeta büyük bir taşı andıran patatesleri çıkarmayı başaran Fatmaoğulları'nın şaşkınlığı, ürünleri tartınca daha da arttı. Patatesleri tartan Fatmaoğulları, birinin 22, diğerinin ise 8,5 kilogram olduğunu görünce, Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurmaya karar verdi.

Mithat Fatmaoğulları, geçtiğimiz aylarda eşiyle 2 kök tatlı patatesi evinin bahçesine ektiğini söyledi. Bitki olgunluğa erdiğinde toplamak için toprağı kazdığını belirten Fatmaoğulları, normalden kat kat büyüklükte dev bir patatesle karşılaştığını ifade etti. Hayatı boyunca bu büyüklükte bir patatesi ne gördüğünü ne de duyduğunu belirten Fatmaoğulları, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Patatesleri topraktan uzun bir süre çıkartamadım. Ağaç kökü çıkartır gibi uğraşmak zorunda kaldım. Çıktığında ise büyüklüğüne ben dahil kimse inanamadı. Kucaklayıp eve getirdim ve tartıya koydum. Biri 22 diğeri ise 8,5 kilograma yakın geldi. İnternetten araştırdık. Bu büyüklükte patates yok. Şu an dünyanın en büyük patatesi Lübnan'da yetişmiş, onun ağırlığı 12 kilogram. Eşim ve çocuklarımla bunun değerlendirilmesi gerektiğini düşündük ve Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuru yapmaya karar verdik."

Yetişen patateslerin yaklaşık 20 aileye yeteceğini ifade eden Fatmaoğulları, duyan herkesin patatese bakmaya gelip fotoğraf çektiğini, Guinness Rekorlar Kitabına başvurusu sonrası patatesi yakınlarına dağıtarak yemeyi düşündüğünü sözlerine ekledi.

9 yıl önce