|

39 yıl hapis yattı 1 milyon dolar kazandı

ABD'de haksız yere 39 yıl hapis yatan ve tazminat davası açan Ricky Jackson'ın ne kadar kazandığı belli oldu. Jackson, suçsuz bir şekilde içerde kaldığı 39 yıl yerine 1 milyon dolar alacak.

Yeni Şafak
13:36 - 20/03/2015 Cuma
Güncelleme: 13:54 - 20/03/2015 Cuma
Diğer

ABD'de bir cinayet yüzünden 39 yıl haksız yere hapis yatan Ricky Jackson'ın açtığı tazminat davası sonuçlandı. ABD'nin Ohio eyaletindeki mahkeme, 39 yıl işlemediği bir cinayet nedeniyle demir parmaklıkların arkasına atılan Jackson'a 1 milyon dolar tazminat ödenmesine karar verdi. Jackson'un karara tepkisi, "Voov" sözcüğüyle oldu.


ABD'de bir cinayet yüzünden 39 yıl haksız yere hapis yatan Ricky Jackson'ın açtığı tazminat davası sonuçlandı. ABD'nin Ohio eyaletindeki mahkeme, 39 yıl işlemediği bir cinayet nedeniyle demir parmaklıkların arkasına atılan Jackson'a 1 milyon dolar tazminat ödenmesine karar verdi. Jackson'un karara tepkisi, "Voov" sözcüğüyle oldu. \n

Geçen yıl serbest bırakıldı


Geçtiğimiz yıl kasım ayında Ricky Jackson'ın işlemediği bir cinayetten dolayı 39 yıl hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıkmış ve serbest bırakılmıştı. ABD hukuk tarihine kara bir leke olarak düşen bu karar nedeniyle 39 yılı çalınan Ricky Jackson tazminat devası açmıştı. Mahkemenin verdiği kararı duyan Jackson, "Voov bu çok harika bir haber" sözleriyle tepkisini dile getirdi.


Geçtiğimiz yıl kasım ayında Ricky Jackson'ın işlemediği bir cinayetten dolayı 39 yıl hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıkmış ve serbest bırakılmıştı. ABD hukuk tarihine kara bir leke olarak düşen bu karar nedeniyle 39 yılı çalınan Ricky Jackson tazminat devası açmıştı. Mahkemenin verdiği kararı duyan Jackson, "Voov bu çok harika bir haber" sözleriyle tepkisini dile getirdi.\n

59 yaşındaki Ricky Jackson 1975'te, Wiley Bridgeman ve Kwame Ajamu ile birlikte Harold Franks'ı öldürmekle suçlanmışlardı. O tarihte 13 yaşındaki bir çocuğun şahitliğinde Ricky Jackson'a 39 yıl hapis cezası verilmişti.




#ABD'nin Ohio eyaletindeki mahkeme
#Ricky Jackson
#abd ohio
#39 yıl suçsuz yere hapis yattı
9 yıl önce