|

4 yılda bir büyüdüler

Bayrampaşa Belediyesi, ilçede 29 Şubat'ta dünyaya gelenleri tek tek belirleyerek özel bir programda buluşturdu. Aralarında sanatçı Erol Büyükburç'un da bulunduğu davetliler, 4 yılda bir kutladıkları doğum günü pastasını birlikte kesti.

Aybike Eroğlu
00:00 - 1/03/2012 Perşembe
Güncelleme: 00:10 - 1/03/2012 Perşembe
Yeni Şafak
4 yılda bir büyüdüler
4 yılda bir büyüdüler

4 yılda bir yaşanan 29 Şubat, Bayrampaşalı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bir organizasyonla kutlandı. Kartaltepe Koç Kokteyl Salonu'nda gerçekleştirilen kutlamaya ilçedeki tüm 29 Şubat doğumlular, aileleriyle birlikte katıldı. 29 Şubat doğumlu sanatçı Erol Büyükburç'un onur konuğu olduğu programda kadın illüzyonist İlkay Öztürk ile Rusya Devlet Sanatçısı Ahmet Ahmedov da hazır bulundu.

KİMSE EVLENMEK İSTEMİYOR

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, programda yaptığı konuşmada 29 Şubat'ta doğanları tek tek tespit ederek kutlama programına davet ettiklerini anlatarak, "Bugün Türkiye genelinde 28 bine yakın vatandaşımızın doğum günü. Ancak belediye olarak yaptığımız önemli bir tespit var. Hiç kimse 29 Şubat'ta evlenmek için gün almamış. Doğan vatandaşlar var; fakat evlenen vatandaşlar yok” dedi. Başkan Aydıner ayrıca, Çağdaş Türk tiyatro ve sinemasının kurucularından Muhsin Ertuğrul ile Fener Rum Patriği Bartholomeos'un da 29 Şubat doğumlular kervanından olduğunu ifade etti.

TOKİ PARASI BELEDİYEDEN

Programda aynı ailenin 29 Şubat doğumlu iki üyesi Can-Zümra Aksoy gibi 29 Şubatlıların yanı sıra, uzun yıllardır engelli olması nedeniyle evinden çıkamayan Hasan Aslan, evine hırsız giren ve TOKİ'den alacağı ev için biriktirdiği 20 bin liralık altınları çalınan Saniye Doğan, 2008 doğumlu ikizler Semih ve Melih Olgun kardeşler ile Bayrampaşa'nın en yaşlısı 1944 doğumlu Kazım Kaya da davetliler arasındaydı. Programda hırsızlık nedeniyle üzüntülü olan Doğan ailesine belediye olarak yardımcı olunacağı sözü de verilen Saniye Doğan, "Bu ömrümün en güzel günü oldu, acım bir nebze hafifledi" diye konuştu.


Gençliğimi 29 Şubat'a borçluyum

Artık yıla denk gelmesi sebebiyle dostlarının her yıl doğum gününü 28 Şubat'ta kutladığını dile getiren sanatçı Erol Büyükburç, "Sizler bir yılda bir yaş büyüyorsunuz, biz ise 4 yılda. Şu an 19'larımda falanım. Bana gençliğinizi neye borçlusunuz diyorlar. Tabii ki 29 Şubat doğumlu oluşuma" sözleri salondakileri tebessüm ettirdi. Büyükburç, Başkan Aydıner'e de organizasyon için teşekkür ederek, "29 Şubatlıların gönlünü fethetti" dedi.



12 yıl önce