|

60 yıl sonra kavuştular

Kore Savaşı sırasında Türk askerleri tarafından bulunup bakılan Koreli Ayla, kendisini kurtaran asker tarafından 60 yıl sonra yeniden bulundu. Asıl adı Kim Un Cu olan Koreli Ayla'yı bulan Süleyman Dilbirliği, Korelileri gözyaşlarına boğdu.

Yeni Şafak
04:00 - 21/02/2015 Cumartesi
Güncelleme: 20:25 - 20/02/2015 Cuma
Yeni Şafak
Kore Savaşı’nda Türk Tugayı içinde yer alan Süleyman Dilbirliği isimli Türk asker, savaşta yol kenarında kimsesiz halde bulduğu Koreli Ayla’yı 60 yıl sonra Kore’de buldu. Asıl adı Kim un Cu olan Koreli Ayla, Kore Savaşı’nda anne babasını kaybetti. Bir Türk subayı, yol kenarında gördüğü Koreli Ayla’ya sahip çıktı. Türk Birliği’nde bakılan ve büyütülen Kim Un Cu’ya ‘Koreli Ayla’ ismi verildi. Savaş yıllarında Türk askeri ile birlikte yemek yedi onlarla birçok şeyi paylaştı. Kısa sürede Türkçe öğrenen Koreli Ayla, Koreliler ile Türk askerleri arasında tercümanlık bile yaptı.

KORELİLERİ GÖZYAŞLARINA BOĞDU

Savaş’ın bitmesi ile Kore’de başlayan hikaye ise bitmedi. Türk subayı Süleyman Dilbirliği savaştan 60 yıl sonra Koreli Ayla’nın izini sürdü ve Kore’de onu bulmayı başardı. Kore’de yılın olayı olarak gösterilen kavuşma milyonlarca Koreliyi gözyaşlarına boğdu. 

KAĞITHANE'DE PROGRAM DÜZENLENECEK 

Kağıthane Belediyesi ise Kore’de milyonları ağlatan buluşmaya ev sahipliği yapacak. Dilbirliği film gibi kavuşma hikayesini İstanbul’da anlatacak. Belediye tarafından düzenlenecek Kore Savaşı ve Koreli Ayla Programı Gültepe Kültür Merkezi’nde bugün gerçekleştirilecek. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Jeon Tae-Dong gibi misafirlerin katılması beklenen etkinlik saat 20.00’da düzenlenecek.
#Kore Savaşı
#Koreli Ayla
#Kim Un Cu’
9 yıl önce