|

72 yaşında ilk kez kimlik aldı

Gaziantep'te yaşayan Hatice Oruç, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün girişimleriyle 72 yaşında nüfus cüzdanına kavuştu. 

İha
00:00 - 11/01/2013 Cuma
Güncelleme: 17:33 - 11/01/2013 Cuma
Yeni Şafak
72 yaşında ilk kez kimlik aldı
72 yaşında ilk kez kimlik aldı

Gaziantep''te 70 yaşına kadar kimliği bulunmayan kadın, Toplum Destekli Polislik ekiplerinin desteğiyle kimliğine kavuştu.

70 yaşlarındaki Hatice Oruç, doğumundan itibaren kimliğinin olmadığından dolayı yetkililerden yardım istedi. Yaşlı kadının sesini duyan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü''ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Erdoğan Erol, Oruç'un evine giderek inceleme yaptı. 70 yaşındaki Hatice Oruç''un Adıyaman''ın Besni ilçesi Suvarlı köyünde doğduğu, 8 kardeşinin olduğu, 6 kardeşinin vefat ettiği, diğer kardeşlerinin de İstanbul ve Adıyaman''da ikamet ettikleri belirlendi. Oruç''un nüfus cüzdanı olmadığından hiçbir devlet hizmetinden faydalanamadığı ve vatandaşlık haklarını kullanamadığını belirtmesi üzerine gerekli yasal işlemler yapılmak üzere Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. İlk olarak sağlık merkezinde yaş tespiti yaptırılan Hatice Oruç''un 25 Aralık Polis Merkezi'nde şahitlerin alınan ifadesi ile tamamlanan evrakları, Nüfus Müdürlüğü'ne teslim edildi. Yaklaşık 6 aylık süreç sonunda çıkartılan kimlik, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Erdoğan Erol tarafından Hatice Oruç''a teslim edildi. Kimliğine sahip olmanın sevincini yaşayan Hatice Oruç''a, Toplum Destekli Şube Müdürü Erdoğan Erol tarafından sahip olduğu vatandaşlık hakları anlatılarak, yaşlılık maaşı alabilmesi için işlemlerinin tamamlandığı ve Mart ayından itibaren yaşlılık maaşı almaya başlayacağı müjdesi de verildi. Bugüne kadar hiç hastaneye gitmediğini beyan eden Hatice Oruç, artık hastalandığında hastaneye gideceğini ifade ederek, yapılan tüm çalışmalar için teşekkür etti.

11 yıl önce