|

Adalet sirki

ABD’de 3 Müslüman’ı öldüren terörist nefret suçundan yargılanmıyor. Hakim önüne çıkarılan ateist Craig Hicks, park anlaşmazlığı nedeniyle birinci dereceden 3 cinayet işlemekle yargılanacak.

Yeni Şafak
04:00 - 18/02/2015 Çarşamba
Güncelleme: 19:37 - 17/02/2015 Salı
Diğer
BAŞLARINDAN VURMUŞTU

ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinde üç Müslüman genci öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Stephen Craig Hicks, park anlaşmazlığı nedeniyle üç defa birinci derecede cinayet ve meskun mahalde silah kullanma suçlamalarıyla yargılanacak. Hicks, 10 Şubat’ta diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat (23), eşi Yusor Muhammed Ebu Salha (21) ve baldızı Razan Muhammed Ebu Salha'yı (19) başlarından vurarak öldürmüştü. 


POLİSTEN PERDELEME

Olayın ardından kendisi teslim olan katil Hicks hakkında polis, cinayetin oto park anlaşmazlığı yüzünden gerçekleştiğini söylemişti. Polisin cinayeti İslam düşmanlığına ve nefret suçuna bağlamaması ve dünya medyasında da katliamın geniş yer bulmaması sosyal medyada büyük tepkilere sebep olmuştu. Kendisine avukat tayin edilen Hicks, şu an Durham County Cezaevi  merkezinde tutuluyor.


Avusturyalılar da yasadan rahatsız 

Avusturya’da yaşayan yaklaşık 550 bin Müslümanın çatı kuruluşu Avusturya İslam Cemaati, internet sitesinden yayımladığı açıklamayla Meclis Anayasa Komisyonu’nda kabul edilen “İslam Yasa Tasarısı”ndan rahatsız olduklarını kaydetti. 


Cemaate göre ülke meclisinde görüşülmeyi bekleyen tasarı değişikliklere rağmen bazı beklentileri karşılamıyor.  Yazılı açıklamada "cemaat için ayrı bir yasa oluşturulması ve dış finansman yasağı” konularında endişe ve talepler vurgulandı. 

#ABD
#Stephen Craig Hicks
#cinayet
#Deah Barakat
9 yıl önce