|

Ağrı zaferi

Antalyalı görme engelli dağcılar, Ağrı Dağı''nın zirvesine tırmandı. Antalya Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı İsmail Sabancı, ''Zirvede olmak çok güzel bir duygu. Yani ''zirveyi görmediğin için ne anlayacaksın demesinler'' çünkü zirvede olduğunu, o güzel duyguyu vücudunla zaten hissediyorsun'' dedi.

Aa
00:00 - 29/08/2014 Cuma
Güncelleme: 23:17 - 28/08/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Ağrı zaferi
Ağrı zaferi

Antalyalı görme engelli dağcılar, Ağrı Dağı''nın zirvesine tırmandı. Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Antalya İl Temsilciliği tarafından ''görülmeyen zirve zaferi'' sloganıyla Ağrı''nın Doğubayazıt ilçesine gelen yaşları 15-24 arasında değişen 4''ü kadın 10 görme engelli dağcı, zirve tırmanışını başarıyla tamamladı.

Akdeniz Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (ADDK), Toroslar Doğa Sporları Kulübü''nün (TODOSK) yönetici ve üyelerinin rehberliğinde tırmanışa geçen görme engelli dağcılar, 3 bin 200 metrede ilk kampı yaparak, geceyi burada geçirdi.

BİZE GÜVENDİLER

Görme engelli dağcılar 4 bin 200 metrede ikinci kamptan sonra 6 saat süren tırmanışın ardından zirveye ulaştı. Antalya Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı İsmail Sabancı, ''Bizi sağlıklı bir şekilde indirdikleri ve dağa çıkabileceğimiz konusunda güvendikleri için rehberlerimize çok teşekkür ediyorum. Zirvede olmak çok güzel bir duygu. Yani ''zirveyi görmediğin için ne anlayacaksın demesinler'' çünkü zirvede olduğunu, o güzel duyguyu vücudunla zaten hissediyorsun'' dedi.

Görme engelli 15 yaşındaki dağcı Yasemin Akça ise yolculuk sırasında çok heyecanlandığını anlattı.


10 yıl önce