|

Akıllı telefon hayat kurtardı

İngiltere'de yaşayan bir aile, akıllı telefonla çektiği aile fotoğraflarına bakarken, 20 aylık çocuğu Zak'in sol gözünde parlayan, beyaz bir nokta olduğunu gördü. Doktora baş vuran aile, çocukları Zak'in göz kanseri çeşidi olan “retinoblastom” olduğunu öğrendi.

Yeni Şafak
14:09 - 18/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 14:39 - 18/05/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

İngiltere'de yaşayan bir aile, akıllı telefonla çektiği aile fotoğraflarına bakarken, 20 aylık çocuğu Zak'e ait ilginç bir detay ile karşılaştı.



The Mirror'da yer alan haberde anne Stacey Sutherland, dört çocuğuna ait fotoğraflara bakarken, en küçükleri olan Zak'in gözbebeğinin beyaz olduğunu fark ederek doktora başvurdu. Minik Zak'e beş yaş altı çocuklarda görülen, nadir bir göz kanseri çeşidi olan “retinoblastom" teşhisi koyuldu.





Sutherland yaşadığı durumu şöyle anlattı: “Sol gözünde parlayan, beyaz bir nokta olduğunu fark ettik. Diğer belirtileri araştırdım, çünkü gözünde seğirme de vardı. Bir sıkıntı olduğunu anladım.İlk randevumuza gittiğimizde, bu kadar küçük tümörü normalde fark edemediklerini söylediler. Zak'i kontrole götürmek için bekleseydik, çok farklı bir hikâyeyle karşılaşabilirdik." diyen anne, çok erken fark ettikleri için herkes tarafından tebrik edildiklerini söyledi.



Zak şimdilerde gözündeki tümörün küçülmesi için lazer ve ağır bir kemoterapi tedavisi görüyor. Aile zamanla herşeyin daha iyi olacağına inanıyor.



#İngiltere
#Stacey Sutherland
#retinoblastom
9 yıl önce