|

Ankara'dan giden ilk hacı kafilesi yola çıktı

Ankara'dan kutsal topraklara gidecek 450 kişilik ilk hacı kafilesi Esenboğa Havalimanı'ndan uğurlandı.

Aa
00:00 - 1/09/2014 lundi
Güncelleme: 20:52 - 1/09/2014 lundi
Yeni Şafak
Ankara'dan giden ilk hacı kafilesi yola çıktı
Ankara'dan giden ilk hacı kafilesi yola çıktı

Diyanet İşleri Başkanlığının Ankara'dan ilk hacı kafilesinin yola çıkması nedeniyle düzenlediği törende konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, bu yolculuğun sıradan bir yolculuk olmadığını, "bembeyaz ihram elbiseleri giyerek dünyadaki makamdan, mevkiden, rütbeden, rozetten her türlü imtiyazdan sıyrılarak kardeşliğin tadını sonuna kadar yaşayacağımız bir yolculuk" olduğunu söyledi.

Hacı adaylarının, "Dünyanın dört bir tarafından gelen kardeşleriyle eşitlenme bilincine sahip olacağı bir yolculuğa" çıktıklarını belirten Keleş, "Bu yolculuğa çıkan kardeşlerimiz Peygamber Efendimizin mübarek nitelendirmeleriyle Allah'ın misafiri adını almaktadırlar" dedi.

Ekrem Keleş, hacı adaylarının yıllarca beklediklerini ve yıllarca bu yolcuğun özlemiyle yaşadıklarını, şu anda Türkiye'de 1 milyon 260 bin kişinin hacca gitmek için sırada beklediğini söyledi. İki yıldır kayıt yapmadıklarını hatırlatan Keleş, kayıt yapılmış olsa bu sayının 3 milyonu geçeceğini kaydetti.

Keleş, Ankara''dan bu yıl 4 bin 587 hacı adayının uğurlanacağını bildirdi.

Ankara İl Müftüsü Mefail Hızlı da "Size düşen o mübarek topraklarda, o güzel ortamda Allah'ın bir farz olarak, İslam'ın bir şartı olarak hepimize indirdiği bu ibadeti en güzel şekliyle her anını her saniyesini değerlendirerek geçirmek olmalıdır" dedi.

Hacı adaylarının "Allah'ın güvencesine sahip insanlar" olduğunu dile getiren Hızlı, hacı adaylarının "melekleri kıskandıran bir ibadeti yaşayacağını ve bu ibadetin onları Allah katında çok değerli hale getireceğini" söyledi. Hızlı, "Aslında siz sadece Kabe''ye, Arafat''a, Mina''ya değil cennete doğru yolculuğa çıkıyorsunuz" diye konuştu.

Törende Kocatepe Camisi imamı Mehmet Ali Kuştaşı tarafından okunan Kuran-ı Kerim okundu. Konuşmaların ardından Ankara Müftü Yardımcısı Ali Gülden ile topluca dua eden hacı adayları, yakınları tarafından uğurlandı.

Türkiye'den bu yıl 59 bin 200 hacı adayı kutsal topraklara gönderilecek. Hacı kafileleri, 28 Eylül''e kadar Türkiye''nin çeşitli illerinden yola çıkacak. Kutsal topraklardan 8 Kasım''da başlayacak dönüşler 30 Kasım''a kadar sürecek.

il y a 10 ans