|

Ateş içinde

Daha geçtiğimiz hafta Doğu Türkistan''da 50 Uygur Türkü''nü katleden Çin, bu sefer kendi içinde karıştı. Hong Kong''da Pekin yönetimini protesto edenlerle polis arasında çatışma çıktı.

.
00:00 - 29/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 00:01 - 29/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Ateş içinde
Ateş içinde
PEKİN SEÇİME KARIŞMASIN

Hong Kong''da demokrasi talebinde bulunan ve yönetimin demokratik bir şekilde seçilmesi taraftarı olan binlerce kişi polisle çatıştı. Hükümet binasını ele geçirmeye çalışan göstericileri dağıtmak için biber gazı kullanan polisler ile birçok eylemci yaralandı. Geçtiğimiz hafta Doğu Türkistan''da 50''den fazla Uygur Türkü, Çin güçleri tarafından katledilmişti.

BİBER GAZINA KARŞI ŞEMSİYE

Occupy Central hareketi Hong Kong''un merkezinde hükûmet binası çevresinde kamp kurdu. Eylemcilerin biber gazına karşı giysileriyle ve şemsiyelerle önlem aldıkları gözlendi. Bu arada demokrasi yanlısı sivil itaatsizlik hareketi, kitlesel oturma eylemiyle Hong Kong''u felç etmeyi planladıklarını açıkladı. Dün polisle göstericiler arasında çıkan olaylarda onlarca kişi gözaltına alınmıştı.

Türk''e kurşun Çinli''ye gaz!

Çin, Doğu Türkistan''da Uygur Türkleri''nin yaptığı en küçük eylemde bile silah kullanmasıyla biliniyor. Hong Kong''daki eylemciler ise Çinli oldukları için daha şanslıydılar.


10 yıl önce