|

Avrupa'ya Selimiye Camii

Brüksel'de Türk ve Avrupa mimarisinden izler taşıyan Selimiye Camisi'nin temeli dualarla atıldı.

00:00 - 5/03/2012 Pazartesi
Güncelleme: 01:47 - 5/03/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Avrupa'ya Selimiye Camii
Avrupa'ya Selimiye Camii

Belçika'da Avrupa Birliği binaları dahil olmak üzere yüzlerce büyük projede imzası olan ünlü Türk mimar Şefik Birkiye'nin tasarladığı 750 kişi kapasiteli cami, Saint-Josse Belediyesi sınırları içinde 2700 metrekarelik alana inşa edilecek.

Camiye ilk tuğlasını Birkiye ve Brüksel bölge hükümeti Devlet Bakanı Emir Kır'la birlikte koyan Saint Josse Belediye Başkanı Jean Demannez, törende yaptığı konuşmada, ibadet yerlerine ruhsat verirken öncelikle güvenlik kriterlerini karşılaması, şehrin dokusuyla uyumlu olması ve bölge halkının taleplerini dikkate aldıklarını belirterek, Selimiye Camisi'nin bu açıdan örnek bir proje olduğunu vurguladı.

CAMİ 2 YILDA TAMAMLANACAK

Temel atma törenine Brüksel Bölge Milletvekili Mahinur Özdemir, Belçika İslam Kültür Merkezleri Birliği Başkanı Davut Çınar, Selimiye Camisi proje sorumlusu Mehmet Kart, Brüksel Konsolos Muavini Ali İhsan İzbul ve yüzlerce vatandaş katıldı.

4 milyon avroluk yatırımla 2 yılda tamamlanması planlanan kubbeli ve minareli 5 katlı camide ibadet yanında eğitim ve sosyal faaliyetler de yapılabilecek.



12 yıl önce