|

Aydınlık için 1 saat karanlık

Önceki akşam Dünya Saati uygulaması kapsamında birçok metropolde olduğu gibi İstanbul’daki simge yapılarda ışıklar bir saat karardı. Uygulama iklim değişikliğine dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 30/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 21:16 - 29/03/2015 Pazar
Yeni Şafak

Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın 2007'den bu yana tüm dünyada eş zamanlı olarak hayata geçirdiği Dünya Saati uygulaması önceki akşam 20.30-21.30 arasında İstanbul'da da gerçekleştirildi. Proje, başta iklim değişikliği olmak üzere, kısıtlı doğal kaynakların korunmasına yönelik sembolik bir adım atmak amacıyla hayata geçirildi.



ANITSAL YAPILAR


Organizasyon kapsamında saat 20.30'u gösterdiğinde Boğaz Köprüsü'nün ışıkları güvenlik gerekçesiyle kısmen, Ortaköy Camii (Büyük Mecidiye Camii) ışıkları ise tamamen kapandı. Ayrıca organizasyon kapsamında, Beylerbeyi Sarayı, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Ayasofya Müzesi, Galata Kulesi, Yıldız Sarayı Şale Köşkü, Küçüksu Kasrı, Beykoz Kasrı, Ihlamur Kasırları gibi birçok anıtsal yapı da ışıklarını 1 saat süreyle kapatarak “Dünya Saati” etkinliğine destek verdi.


#İstanbul
#aydınlık
#ışık
#Dünya Saati uygulaması
9 yıl önce