|

Aynı filmi sevenler Facebook'a gelsin!

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'a, 'graph search (grafik arama)' adı verilen yeni bir arama özelliğinin getirildiği bildirildi.

Aa
00:00 - 15/01/2013 Salı
Güncelleme: 22:33 - 15/01/2013 Salı
Yeni Şafak
Aynı filmi sevenler Facebook'a gelsin!
Aynı filmi sevenler Facebook'a gelsin!

Kaliforniya eyaletindeki Menlo Park kentinde düzenlenen bir etkinlikte konuşan Facebook'un sahibi ABD'li girişimci Mark Zuckerberg, yeni arama özelliği sayesinde kullanıcıların 'insanlar', 'ilgi alanları', 'fotoğraflar' ve 'yerler' başlığı altında arama yapabileceğini açıkladı.

Facebook kullanıcıları, eski arama özelliğinde sadece genel arama yapabiliyor, arkadaş guruplarındaki kişilerle aynı yerde yaşayıp yaşamadıkları veya ortak ilgi alanlarına sahip olup olmadıkları gibi konularda bilgi sahibi olamıyordu. 

Yeni özellikle bu durumun ortadan kaldırıldığı, aynı şehirde yaşayan kullanıcıların veya aynı filmi seven kullanıcıların arama motoruyla birbirini bulabileceği ifade edildi.

Mark Zuckerberg, bu özelliğin 'gizlilik koşulları'na tabi olacağını, yani bir kullanıcı ancak kendisine ait bilgilerin herkes tarafından görülmesine izin verdiği takdirde diğer kullanıcıların bu içeriğe ulaşabileceğini vurguladı. 


11 yıl önce