|

'Bahçe'den kitap topladılar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince yarın açılışı yapılacak "7. Kitap Fuarı" öncesi ağaçlara asılan kitaplar ilginç görüntüler oluşturdu.

Yeni Şafak
10:46 - 15/05/2015 Cuma
Güncelleme: 16:00 - 15/05/2015 Cuma
AA

İzmit yürüyüş yolunda sabahın erken saatlerinde belediye ekiplerince ağaçlara iplerle asılan 4 bin 500 kitap, sabah işe giden vatandaşlar ve öğrenciler tarafından toplandı.



Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kitap fuarının Kocaeli halkı, gençler ve komşu illerde yaşayan vatandaşlar tarafından çok ilgi gördüğünü belirterek, bundan büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi.



Karaosmanoğlu, kitapları ağaca asarak insanların dikkatini fuara çekmek istediklerini kaydederek, her yıl düzenlenen bu etkinliğin, özellikle gençlerin zihninden pek silinmediğini vurguladı.



Kitap okumanın önemine değinen Karaosmanoğlu, şöyle konuştu:



"Kitapsız ne gelişme olur, ne ilerleme. İnsanlığımızın ve medeniyetimizin mayasını kitapla oluşturuyoruz. Gelişmek ancak böyle mümkün, onun için ben bütün gençliğimize, tüm halkımıza bol bol kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Kitap fuarımızı özellikle ziyaret etmelerini sembolikte olsa fuardan bir iki kitap almalarını, çocuklarımızı, sevdiklerimizi fuara getirerek kitap sevgisini bir nebze olsun geliştirmelerini şahsen arzu ediyorum, herkesi fuara davet ediyorum."



Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenecek fuarda, 9 gün boyunca 350 yayınevinin katılımıyla 450 etkinlik yapılacak.


#kitap
#okul
#öğrenci
#Kitap Fuarı
9 yıl önce