|

Bayrak savaşı

Sırbistan'la Arnavutluk arasında oynanan futbol maçında, havadan indirilen Arnavutluk bayrağı, hem sahayı hem de bölgeyi karıştırdı.

.
00:00 - 16/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 22:30 - 15/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Bayrak savaşı
Bayrak savaşı
TARAFTARLAR SAHAYA GİRDİ

2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Sırbistan ile Arnavutluk arasında oynanan karşılaşmanın, 44. dakikasında insansız helikopterle sahaya indirilen 'Büyük Arnavutluk' bayrağı ortalığı karıştırdı. Bayrak, Sırp futbolcular tarafından ipten indirilince oyuncular arasında kavga çıktı. Bazı Sırp taraftarlar da meşaleyle sahaya girince hakem maçı tatil etti.

ABD PASAPORTU GÖSTERDİ

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın kardeşi Olsi Rama, bayrağı sahaya indiren helikopteri ,oturduğu loca bölümünden kumanda ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Polis, Rama'yı birkaç saat gözaltında tuttuktan sonra serbest bıraktı. Rama'nın polislere ABD pasaportunu göstererek 'Ben ABD vatandaşıyım, ona göre davranın' dediği iddia edildi.

UEFA İki takımı da diskalifiye etti

Arnavutluk çıkan olaylar nedeniyle ülkesindeki Sırp büyükelçiyi çağırarak nota verdi. UEFA ise çıkan olaylar nedeniyle Sırbistan ve Arnavutluk milli takımlarını, EURO2016 elemelerinden diskalifiye etti.

Sokaklarda 'zafer' turu
GECE 3 ÜLKE BİRDEN KARIŞTI

Arnavutluk, Kosova ve Makedonya'da yaşayan Arnavutlar, maçın tatil edilmesinin ardından, bulundukları şehirlerde sokağa çıkarak, zafer kutlaması yaptı. Arnavutluk'ta Tiran Bulvarı'nda toplanan kalabalık grup, 'Büyük Arnavutluk' sloganları attı. Benzer görüntüler, Makedonya'da Arnavutlar'ın yoğun olarak yaşadığı şehirlerde ve Kosova'nın dört bir yanında da yaşandı.

9 yıl önce