|

Bazı kafaları Hacamat edecek mizah dergisi yayında

Türkiye'de son yıllarda tek düze ve körü körüne siyasi muhalif bir dille çıkan mizah dergilerine rakip geldi: Hacamat. Türkiye'deki milli duyarlılıklara sahip, topluma düşmanlık etmeyen bir mizah anlayışı ile yayın hayatına merhaba diyen Hacamat'ın ilk sayısı okurlarıyla buluştu. Kapağına PKK'ya yapılan silah bırakma çağrısı ve Çözüm Süreci'nin seyrini taşıyan Hacamat her Çarşamba bayilerde olacak.

11:26 - 5/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 12:07 - 5/03/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Mizah dergilerine yeni bir tanesi eklendi. İlk sayısı 4 Mart 2015 tarihinde bayilerdeki yerini alan Hacamat Mizah Dergisi haftalık olarak yayınını sürdürecek ve her Çarşamba bayilerde olacak. Derginin Yayın Yönetmeni Faruk Günindi yaptığı açıklamada Türk toplumunda doğal olarak birbirinden farklı kafaların bulunduğunu; ancak bu kafaların bazılarına acilen Hacamat yapmanın gerektiğini söyledi. 


Özlenen çıkışları yapacağız


Hacamat'ın bu kafalarda anlayış ve düşünce  sağlığını iyileştireceğini de  sözlerine ekleyen Günindi, Hacamat Mizah Dergisinin gündeme dair insanımızın özlediği çıkışlar yapacağını belirtti. Aynı zamanda Hacamat çizerlerinden olan Faruk Günindi, "Hacamat" kelimesinin etkili, pratik ve sünnet bir tıbbi uygulamanın da ismi olduğunu, Hacamat Mizah Dergisinin iyileşmelere vesile olacağını umduklarını" söyledi. 


Hacamat yerli duyarlılıklara sahip olacak

Hacamat Mizah Dergisi’nin Yayın Danışmanı Asım Gültekin Charlie Hebdo olaylarından sonra Türkiye’de “yerli” duyarlıklara sahip, insanımızın değerlerine düşmanlık etmeyen haftalık bir mizah dergisinin eksikliğinin kendisini çok fazla hissettirmeye başladığını belirtti. Gültekin, Paris'teki saldırıdan sonra ülkemizde mizah dergiciliğindeki tek tipleşmenin de açıkça görülür hale geldiğini söyledi. Hacamat'ın mizah dergiciliğine “temiz kan” getirmek niyetinde olduğunu kaydeden Gültekin, insanımıza “kendisini sürekli yenileme ihtiyacını hissettirmek” istediklerini de sözlerine ekledi.

#Hacamat Dergisi
#Mizah
#Karikatür
9 yıl önce