|

Bediüzzaman Sempozyumu'nda ''Nübüvvet'' konuşulacak

İstanbul''da yapılması planlanan 10. Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumu''nda ''Nübüvvet'' konusu ele alınacak. Sempozyuma yerli ve yabancı çok sayıda akademisyen, araştırmacı ve yazarın katılması bekleniyor

Cihan
00:00 - 17/09/2013 Salı
Güncelleme: 11:48 - 17/09/2013 Salı
Yeni Şafak
Bediüzzaman Sempozyumu'nda ''Nübüvvet'' konuşulaca
Bediüzzaman Sempozyumu'nda ''Nübüvvet'' konuşulaca

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı tarafından organize edilen 10. Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumu, Sinan Erdem Spor Salonu''nda 22-24 Eylül 2013 tarihleri arasında yapılacak.

Sempozyum hakkında bilgi veren İstanbul İlim ve Kültür Vakfı İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faris Kaya, ''22 Eylül Pazar günü açılışı yapılacak. Açılışta protokol manasında konuşmalar yapılacak. Yurt dışından gelen önemli akademisyenlerin selamlama konuşmaları olacak. Tebliğ sunumları yapılacak. Yurt dışından yaklaşık 40 ülkeden, 90 akademisyen gelecek. 10 civarında Türk akademisyen katılacak. Konuşmacılar Nübüvvet''i Kur''an-ı Kerim''de yer alan Peygamber kıssaları ile mucizeleri ile peygamberlerin her yönü ile örnek teşkil edecek davranışları mercek altına alınacak.'' ifadelerini kullandı.

Bu yıl düzenlenen sempozyumun diğer sempozyumlara göre farkını da açıklayan Kaya, "Bu sempozyumun en önemli farkı bütün insanlığı ilgilendiren bir konu konuşulacak. Nübüvvet konusu çok hırpalandı. Çeşitli kesimler tarafından hakarete uğradı. Bu hakikate yurt dışından uzatılan diller var. Peygamber Efendimiz'in hakikati davranışları ibadet biçimi bu sempozyumda ortak değerler çerçevesinde incelenecektir." diye konuştu.

11 yıl önce
default-profile-img