|

'Ben Charlie'yim' diyenleri utandıracak Bosna savaşı karikatürleri

Geçtiğimiz hafta uğradığı saldırı ile bugün ise bu olayla bağlantılı olarak Peygamber Efendimize hakaret eden karikatürleri ile gündem olan Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Sırpların Bosna katliamı döneminde yayınladığı çizgiler ortaya çıktı. İnsanlık dışı vahşetleri espri konusu yapan Charlie'nin çizimleri büyük tepki çekiyor..

12:45 - 15/01/2015 Perşembe
Güncelleme: 13:04 - 15/01/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Bosna Herkesli gazeteci Emine Şeçeroviç Kaşlı, terör saldırısı sonrası gündemden düşmeyen Fransız dergisi Charlie Hebdo'nun Bosna katliamıyla ilgili tepki çeken karikatürlerini paylaştı.


Bosna Savaşı esnasında üç yıl kuşatma altındaki Saraybosna'da yaşayan Emine Şeçeroviç Kaşlı, Charlie Hebdo'nun insanlık dışı çizgilerini yorumlayarak yayınladı. Çizgilerde Bosnalı kadınlara tecavüz edilmesi, Srebrenica'daki toplu mezarlar ve Boşnak çocukların Noel istekleri ile dalga geçilmiş.   Srebrenica'da toplu mezarların ilk açılmasından 3 gün sonra Charlie Hebdo'nun yayınladığı "plaj" karikatürü. ERSİN ÇELİK   2015-01-15T12:57:27.9679178+02:00   Srebrenica'da toplu mezarların ilk açılmasından 3 gün sonra Charlie Hebdo'nun yayınladığı "plaj" karikatürü.   1994'teki Bosna katliamıyla ilgili, Beden parçaları var ve üstünde "oyuncak dükkanı"yaziyor. Çocuk ise "Noel Baba'dan tam da bunu istemiştim" diyor.

#Charlie Hebdo
#Karikatür
#Bosna Savaşı
9 yıl önce