|

BM'de konuştu ve olay oldu!

Dünyanın tanınmış isimlerinden Leonardo Dicaprio, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'nda yaptığı konuşmayla dış basının gündemine oturdu.

Dha
00:00 - 25/09/2014 Perşembe
Güncelleme: 17:41 - 25/09/2014 Perşembe
Yeni Şafak
BM'de konuştu ve olay oldu!
BM'de konuştu ve olay oldu!

Ünlü aktör dün BM İklim Değişikliği Konferansı'nda yaptığı konuşmada temiz havanın bir insan hakkı olduğunu ve iklim değişikliğiyle ilgili konuların sadece politik konular olmadığını aynı zamanda hayati konular olduğunu vurgulayan ve dış basın tarafından ''etkileyici'' olarak nitelendirilen bir konuşma yaptı.

Titanik filminin başrol oyuncusu Leonarda Di Caprio''nun konuşması etkileyici bulunmasına rağmen, ünlü aktörün yaşam tarzı da yeni bir tartışma konusu yarattı. Bu konuşma akıllara ünlü oyuncunun bir petrol zengininden kiraladığı lüks yatını getirdi.

Yaşam tarzı ve mal varlığıyla eleştirilen, ayrıca özel jetleriyle sık sık seyehat eden Di Caprio; New York''ta 400 bin çevre gönüllüsünün katıldığı yürüyüşte bu konuya ilişkin soruları yanıtsız bırakmıştı. Daily mail Di Caprio'nun gazetecilere cevap vermediği anlarının videosunu internet sitesinde yayınlarken, İngiltere''nin saygın basın kuruluşlarından The Telegraph ise DiCaprio'nun konuşmasından alıntı yaparak ''Ya tarih yazın ya onun üzerini örtün'' başlığıyla haberi verdi.

Di Caprio BM''de dünya liderine şöyle hitap etmişti:

"Benim işim rol yapmak ama sizinki değil. Dünyanın herhangi bir yerinde yaşayan insanlar, sizin sesinizi duyabilir ve iklim değişikliği ile ilgili problemler hızla ilerlemeye devam ediyor. Şimdi sizin sıranız. Şimdi, insanlığın en büyük mücadelesine yanıt bulma vaktidir. Teşekkürler."

10 yıl önce