|

Bu da yerli Garfield

İzmirli Taçmahal ailesinin sokakta bulup bakımını üstlendiği Tekir isimli kedi, henüz 2,5 yaşında olmasına rağmen 10 kiloluk görünümü ile şaşırtıyor.

İha
00:00 - 21/07/2013 Pazar
Güncelleme: 18:21 - 21/07/2013 Pazar
Yeni Şafak
Bu da yerli Garfield
Bu da yerli Garfield

Gittikçe artan kiloları yüzünden yürümekte zorluk çeken Tekir'in iştah kabartan beslenme şekline veterineri tarafından diyet listesi ile ambargo konuldu.

İzmir'in Konak ilçesi Kahramanlar semtinde yaşayan Taçmahal ailesinin Tekir isimli kedisi, çoğu köpek cinsinden büyük görünümü ile görenleri şaşırtıyor. Taçmahal ailesinin İzmir Fuarı'nda bir ağaç dibinde bulduğu ve sahiplendiği Tekir, kısa zamanda uysal görünümü ile de mahalle sakinlerinin sevgisini kazandı ve mahallenin maskotu oldu.

BASKÜLÜ SEVMİYOR, DİYETTE ZORLANIYOR

Sahipleri ile birlikte aynı evde kalan ancak kısa sürede midesine düşkünlüğü ile aldığı kilolar yüzünden bakımı zorlanan Tekir bir süre sonra kendisi için oluşturulan özel bir alanda yaşamaya başladı. Tekir'in fazla kilolarının önüne geçmek isteyen aile, soluğu veteriner hekimde aldı ve Tekir için özel bir diyet listesi oluşturuldu. Kilo takibi yapılması gereken Tekir'in baskül ile arasının da iyi olmadığı görüldü.

LAKABI 'GARFİELD'

Tekir'in sahibi Perihan Taçmahal, kedisine mahalleli tarafından 'Garfield' lakabının takıldığı belirterek; ' Yavru olarak Fuar'da bulduk. Özellikle kızım çok itinalı olarak baktı. Şuanda 2,5 yaşında. Önceden vitaminli mamalardan yiyordu ama artık diyet mamalara başladı. Tekir çok uysaldır. Çocuklar bile onunla oynayabiliyor. Beğendiği ev yemekleri de var. En çok tavuk seviyor. Çorba içiyor, köfte yiyor ve çorba sularını içiyor. Ancak diyette olduğu için kutu mama sadece yiyor. Diyette zorlanıyor tabi bazen ev yemeklerinden biraz veriyorum yine. Mahalleli Tekir'e 'Garfield' lakabını taktı. Yoldan geçenlerin de dikkatini çekiyor' diye konuştu.

Yoldan geçen bazı vatandaşlar Tekir'in köpek büyüklüğünde bir görünümü olduğunu belirterek şaşkınlıklarını şu sözler ile dile getirdiler: ' Çok büyük bir hayvan. Gece görsem köpek diye korkarım. Kilosu da oldukça fazla çok kiloluymuş.'

11 yıl önce