|

Çocuk geline kısa çözüm

Edirne’de Romanlarda görülen çocuk yaşta evlilikleri engellemek için kısa film çekiliyor. Roman mahallesinde çekilen filmin oyuncuları da yine Romanlar’dan oluşuyor.

Yeni Şafak
04:00 - 24/03/2015 Salı
Güncelleme: 18:33 - 23/03/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Edirne'de, çocuk yaşta evliliklerin önüne geçmek için hazırlanan proje kapsamında kısa film çekiliyor. Erken yaşta evliliği engellemek için Avrupa Birliği projesi kapsamında çekilecek kısa film için Romanların çoğunlukla yaşadığı Küçükpazar semtinde set kuruldu.



MAHALLELİ OYNUYOR


Edirneli yönetmen Batuhan Kurt idaresinde çekimine başlanan filmde, küçük yaşta evlilik ve bu evliliğin olumsuzlukları anlatılacak. Mahalle sakinlerinin de rol aldığı filmde zaman zaman yaşlılar, sahnelerin tekrarı yüzünden söylenerek esprili şekilde sitem ediyor ve yeniden kamera karşısına geçiyor. Yaklaşık 10 gün içinde tamamlanacak film, galayla tanıtılacak ve çeşitli platformlarda gösterilerek “çocuk gelin” sorununa dikkat çekilecek.



AMAÇ FARKINDALIĞI ARTIRMAK


Erken yaşta evlilik sorununun Romanlar arasında var olduğunu vurgulayan Kakava Şenliklerini Geliştirme Derneği'nden Erdem Güyümgüler, “Amacımız Roman toplumunu bilgilendirmek, küçük yaşta evlilikleri, küçük damatları, küçük gelinleri engellemek. Bunu başaracağımıza inanıyoruz” dedi.


#Roman
#evlilik
#kısa film
9 yıl önce