|

"Dedeciğim ben geldim"

Çanakkale Kara Savaşları''nın 98. yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi. Törene katılan gençlerin üzerlerine giydikleri 'Dedeciğim ben geldim' yazılı tişört görenleri duygulandırdı.

İha
00:00 - 25/04/2013 Perşembe
Güncelleme: 07:25 - 25/04/2013 Perşembe
Yeni Şafak
"Dedeciğim ben geldim"
"Dedeciğim ben geldim"

Sabah Şehitler Abidesi'nde düzenlenen törenin ardından 57. Alay Şehitliği'nde de tören yapıldı. Tören, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ülke çelenklerinin şehitliğe konulmasının ardından günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı.

Törende konuşan 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Personel Şube Müdürü Yarbay Hasan Turgut, ''25 Nisan 1915'teki muharebede bin 731 şehit, 543 kayıp olmak üzere 2 bin 274 personelini yitiren 57. Piyade Alayı, personel takviyesiyle aylarca ateş hattında kalarak görevine devam etti.

Sizlerle gönül bağlarımızı tazelediğimiz bu müstesna günde huzurlarınızda sizlere saygı, minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Yattığınız bu topraklarda rahat uyuyunuz. Biliniz ki manevi varlığınızdan güç alan ve dünya var oldukça vatanını koruma idealini kendisine görev edinmiş olan bizler, yurda hizmet aşkımızı sizlerin asil ruhlarında buluyoruz'' dedi.

Daha sonra 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman şehitlik defterini imzaladı. Çanakkale Müftüsü İbrahim Öcüt tarafından okunan duanın ardından şehitlik ziyareti ve kabirlere karanfiller bırakılmasıyla tören sona erdi.

57. Alay Şehitliği'ndeki törene çeşitli ülkelerden gelen izciler de katıldı. Gine, Togo ve Kerkük''ten törene katılan izciler, şehitlere Fatiha okumak için geldiklerini söylediler.

11 yıl önce