|

Diriliş Ertuğrul dizisi 1. bölümün (birinci bölüm) tamamını izle

Diriliş Ertuğrul dizisi TRT 1'de birinci bölümü ile ekranlara geldi ve seyirciyi ekranlara kilitlemeyi başardı. Diriliş Ertuğrul dizisi 1.bölümün tamamını izlemek için haberimizin detayına bakınız.

18:25 - 16/12/2014 Salı
Güncelleme: 18:49 - 16/12/2014 Salı
Yeni Şafak
TÜRK SİNEMASININ DEVLERİ DİRİLİŞ - ERTUĞRUL DİZİNDE BULUŞTU!

 Güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çeken Diriliş-
Ertuğrul dizisi
, Türk sinemasının devlerini buluşturdu! Serdar Gökhan ve Hülya Darcan, dizide Süleyman Şah ve Hayme Ana rolleriyle izleyicinin karşısında. Türk Sinemasının efsane isimleri Serdar Gökhan ve Hülya Darcan, önümüzdeki günlerde TRT1 ekranlarında başlayacak olan Diriliş-Ertuğrul dizisi için bir araya geldiler ve
Ertuğrul dizisinin 1.bölümü (birinci bölümü)
ile ekranlara geldi Yıllarca sayısız sinema filmi ve dizide rol alan ikili, ilk kez bir projede beraber rol alıyorlar.

 


Merhamet, Kaçak, Sakarya Fırat, Adanalı gibi dizilerde yer alan Turgut Tunçalp ve Kurtlar Vadisi Pusu ve Tatar Ramazan’da rol almış Osman Soykut da dizinin kadrosundaki önemli isimlerden. Dizide 13. yüzyılda Ertuğrul Bey ve Alp’lerinin Tapınak Şövalyeleri ve vahşi Moğollara karşı olan mücadelelerinin yanı sıra Kayı Obasında yaşananlar ve destansı bir aşkın hikâyesi de işleniyor. Yapımını Tekden Film’in, yapımcılığını ve proje tasarımını Mehmet Bozdağ’ın üstlendiği dizinin senaryosunu Mehmet Bozdağ ve Atilla Engin yazarken yönetmenliğini Metin Günay yapıyor.


Yıllardır obası Kayı’ya yurt arayan Süleyman Şah olarak izleyeceğimiz Serdar Gökhan’a, Hülya Darcan, Kayı’yı bir arada tutan maya olan eşi Hayme Ana rolünde eşlik ediyor. Oğulları arasındaki en büyük denge unsuru olacak olan ikili, dizi için uzun süredir hazırlanıyor. Diriliş Ertuğrul’un oyuncu kadrosu yıllarını bu işe vermiş ünlü sanatçılarla dikkat çekiyor. Dizide, daha önce Asmalı Konak, İki Aile gibi dizilerde rol alan sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı Hakan Vanlı ve Menekşe ile Halil, Hanımın Çiftliği ve İffet gibi başarılı projelerde yer almış olan usta oyuncu Mehmet Çevik de yer alıyor.



DİRİLİŞ, ERTUĞRUL GAZİ'NİN YAŞAMI

İlk bölümü yayınlanan Diriliş dizisinin konusu; Osmanlı Devleti'nin kuruluşunu hazırlayan önemli göç, sefer ve savaşların kahramanı olan ve Osmanlının kurucusu Osman Bey'in babası olan Ertuğrul Gazi'nin yaşamı ve kahramanlıkları olacak.



ERTUĞRUL İKTİDAR DÖNEMİ VE ÖLÜMÜ

Ertuğrul Gazi iktidarının ilk dönemlerinde kendisine tabi olanlarla beraber Eyyubî- Artuklu topraklarında bir müddet vakit geçirip, Ahlat civarına konup, buradan da Alaaddin Keykubad’ın hizmetine girmek üzere batıya yönelmiştir. Sultan Alaaddin, Kayı’yı Ankara civarına yerleştirdi. Burada kaldıkları müddet zarfında gaza ile meşgul oldular. Ankara’da kaldıkları müddet zarfınca etrafına Türk’ten ve diğer Müslüman unsurlardan birçok kimse toplanmaya başladılar. İleride kurulacak Osmanoğullarının temel mantığı burada yerleşmeye başladı. Yassıçemen savaşında Alaaddin Keykubad’a yardım etti. Böylelikle Selçuklu uç beylerinden olmaya hak kazandı. Başkaca irili ufaklı pek çok gaza ve seferlerde bulundu.


Ertuğrul
Gazinin devlet adamlığı klasik bir aşiret- boy reisliği gibi başlamıştır. Lakin daha sonraki vizyonu Türkistan’daki kısır çekişmelerin ötesine geçerek gaza mefkûresini edinmiştir. Bu da kendisine bağlı olan boyun inkişaf etmesine zemin hazırlamıştır. Öncesinde Eyyubî topraklarında, sonrasında Selçuklu hâkimiyet sahasında yer edinmiştir. Etrafındaki Türkmen savaşçıların gücüne istinaden bu iki devletin hizmetinde bulunmuştur. Son yıllarında Söğüt tarafını yurt edindi. Yaşı ilerlediği için beyliği küçük oğlu Osman’a devretti. 90 yaşında vefat etti.

 

“O; Güneşi bayrak, göğü çadır eyleyip kısraklarını uçsuz bucaksız ovalara sürdü. Yağız yeri titretip, mavi göğü deldi. Pusatlarını yar eyleyip, ordularını gür kıldı. Daha çok denize, daha çok toprağa ilahi muştuyu taşıdı. Dünyanın iki hükümdara dar geldiğine inandı. Ve dünyayı bir hükümdara yar kıldı. Süleymanşah oğlu Ertuğrul ümitlerin tükendiği bir çağda dirilişin adı oldu. 


13. YÜZYIL

 

Dünya yeni kudretini arıyordu. Ve Anadolu, emperyallerin kavgaya tutuştuğu bir diyardı. 1071’de Türklerin girdiği bu topraklara şimdi, Haçlılar ve Moğollar da ortak olmak istiyordu.

 

Akdeniz, Karadeniz, Balkanlar, Kafkasya ve Mezopotamya yeni sahibini arıyordu. İşte bu yangın yerinde, bizim hikayemizin kahramanı Ertuğrul da, 400 çadırlık obasına bir yurt arıyordu. Yıllardır yersiz ve yurtsuz kalan Kayılar, Ertuğrul’dan acılarına, çilelerine ve yolculuklarına son verecek bir yurt istiyordu.

DİRİLİŞ, ERTUĞRUL GAZİ'NİN YAŞAMI

İlk bölümü yayınlanan
 Diriliş dizisinin
konusu; Osmanlı Devleti'nin kuruluşunu hazırlayan önemli göç, sefer ve savaşların kahramanı olan ve Osmanlının kurucusu Osman Bey'in babası olan 
Ertuğrul Gazi
'nin yaşamı ve kahramanlıkları olacak.



 
#diriliş ertuğrul
#ertuğrul
#ertuğrul gazi
#diriliş
9 yıl önce