|

DNA'mı insanlığa adıyorum!

National Geographic ve IBM, ortak yürüttükleri projeyle insanlığın tam olarak nereden yayıldığını bulmak için gönüllülerden DNA örnekleri topluyor.

Aa
00:00 - 28/12/2009 Pazartesi
Güncelleme: 22:21 - 27/12/2009 Pazar
Yeni Şafak
DNA'mı insanlığa adıyorum!
DNA'mı insanlığa adıyorum!

Nüfus genetik uzmanı Dr. Spencer Wells başkanlığında yürütülen 'Genographic Projesi' ile dünya üzerindeki pek çok gönüllü kişiden DNA örneği toplanıyor. Projenin hedefi, insanlığın kesin olarak nereden yayılmaya başladığını ortaya çıkarmak. Bunu yapmak için de bağışlanan DNA örnekleri, özel laboratuvarlarda ve bilgisayarlar yardımıyla analiz ediliyor.

DENEKLERE GARANTİ VERİLİYOR

Projeye katılmak için, 'http://genographic.nationalgeographic.com' adresindeki internet sitesine girip, 99 dolar ve kargo ücreti karşılığında DNA toplama kiti satın almak gerekiyor. Kitle gelen aparat ağza sürülerek DNA örneği elde ediliyor ve özel saklayıcı içinde laboratuvara kargoyla gönderiliyor. Sonuçlar ise, gelen kitte yazılı kişiye özel kimlik numarası internet sitesinden girilerek öğrenilebiliyor. Proje, elde edilen bilgilerin, bu proje dışında başka hiçbir amaçla kullanılmayacağı konusunda ise garanti veriyor.

14 yıl önce