|

Doğu buz tuttu

Türkiye’nin doğusundaki birçok şehirde termometreler sıfır derecenin altında. Soğuk havanın etkili olduğu illerde göller dondu, şelalelerde 5-6 metrelik sarkıtlar oluştu. Çocuklar, donan göller ve sulama kanalları üzerinde kızak kaydı.

Yeni Şafak
04:00 - 16/01/2015 Cuma
Güncelleme: 20:24 - 15/01/2015 Perşembe
Diğer
Soğuk havanın etkili olduğu Doğu bölgelerinde kar yağışının ardından don etkili oldu. Birçok ilde göl ve şelaleler dondu, ev ve iş yerindeki camları buz tuttu. Sivas’ta Tödürge Gölü ve İmranlı Barajı’nın yüzeyi, soğuk havanın etkisiyle buz kapladı. Ulusal Sulak Alanlar Komisyonu'nca uluslararası öneme sahip 20 sulak alandan biri olarak belirlenen ve çok sayıda kuş türünün barındığı Tödürge Gölü’nde güzel kış manzaraları oluştu.

AĞAÇ DALLARI KIRILDI

Sivas-Erzincan karayolunun 55. kilometresindeki göle gelen bazı vatandaşlar, buz tutan gölün kıyısındaki kayık ve teknede fotoğraf çektirdi, buz üzerinde yürüdü. Sivas-Erzincan karayolu üzerindeki İmranlı Barajı’nın yüzeyi de soğuk havanın etkisiyle tamamen buz tuttu. Baraj gölünde bulunan alabalık tesislerindeki kafeslerin donduğu görüldü. İlçede bazı ağaçlar ise karın ağırlığına dayanamayarak kırıldı.

7 METRELİK SARKIT

Erzincan’da da Girlevik Şelalesi soğuk havadan nasibini aldı. Hava sıcaklığının dün gece saatlerinde sıfırın altında 18 dereceye kadar düştüğü Erzincan’da, kent merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Çağlayan beldesinde bulunan Girlevik Şelalesi’nde uzun buz sarkıtları oluştu. Şelalede uzunluğu 6-7 metreyi bulan buz sarkıtları oluştu. Gaziantep, Kilis ve Diyarbakır'da ise kar yağışı etkili oldu. Yağışlar nedeniyle kar lastiği ve zinciri olmayan araçların sürücüleri zor anlar yaşadı. Bölgede bir çok trafik kazası meydana geldi.

Göl üzerinde futbol maçı

Bitlis’in Adilcevaz İlçesi’nde donan Arin Gölü çocukların oyun merkezi oldu. Çocuklar tehlikeye aldırış etmeden donan göl üzerinde futbol maçı oynadı.  Öte yandan  soğuk havadan dolayı Kars’ın Sarıkamış ilçesinde ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu, çatılarda buz sarkıtları oluştu. Tunceli’nin Ovacık ilçesinde ise kar kalınlığı bir metreyi aştı. 

#Soğuk hava
#soğuk
#Erzincan
9 yıl önce