|

Dünyaya barış mesajı verecekler

21 öğretmenden oluşan Mardin Diller ve Dinler Korosu, 24 Kasım’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öğretmenler onuruna Köşk'te vereceği yemeğe davet edildi. Koro değişik yörelere ait şarkı ve türküleri seslendirerek dünyaya barış mesajı verecek.

Yeni Şafak
04:00 - 21/11/2014 Cuma
Güncelleme: 08:49 - 21/11/2014 Cuma
Yeni Şafak
OKTAY MEHMET

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda vermeleri planlanan konserleri Ermenek’te yaşanan maden faciası nedeni ile iptal edilen Mardin Diller ve Dinler Korosu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenler onuruna vereceği yemekte sahne alacak. Mardin Diller ve Dinler Korosu üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ilk konseri korolarının verecek olmasının kendilerini onore ettiğini söylediler. 


HER YÖREDEN TÜRKÜ

Köşk'te verecekleri konser gününü sabırsızlıkla bekleyen üyeler son 3 günü repertuarlarında yer alan eserlerin provasını yaparak değerlendiriyor. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Mardin Diller ve Dinler Korosu’nun Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ilk defa vereceği konsere tamamı öğretmen olan 21 kişilik ekip katılacak. Topluluk, meslektaşları onuruna Türkiye’nin değişik yörelerine ait türkü ve şarkıları seslendirerek dünyaya ve barış mesajı verecek. 


204 ÖĞRETMEN KATILACAK

Koro üyeleri, Mardin Diller ve Dinler Korosu’nun kuruluş amacının ‘Dünya’ya Mardin’den dostluk ve barış mesajı’ vermek olduğunu belirtti.  24 Kasım’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda verilecek yemeğe 81 ilden 204 öğretmen katılacak.

#Cumhurbaşkanlığı Sarayı
#Mardin Diller ve Dinler Korosu
#24 Kasım Öğretmenler Günü
9 yıl önce