|

En iyi Aladağ karesi

Objektifine güvenen kendini Aladağlar'a atsın. Kayseri Çevre ve Orman Müdürlüğü en güzel kareyi fotoğraflayanı ödüllendirmek için yarışma başlattı.

KAYSERİ (AA)
00:00 - 25/07/2011 Pazartesi
Güncelleme: 23:49 - 24/07/2011 Pazar
Yeni Şafak
En iyi Aladağ karesi
En iyi Aladağ karesi

Kayseri İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile Yahyalı Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Aladağlar Fotosafari Fotoğraf Yarışması başladı.

Fotosafariye katılan fotoğraf meraklıları, Yahyalı İlçesi sınırlarında bulunan Kapuzbaşı Takım Şelaleleri'nde bir araya geldi.

Kayseri İl Çevre ve Orman Müdürü Ali Rıza Baykan, fotosafariye katılacak 105 fotoğrafçı ile Kapuzbaşı Takım Şelaleleri'nden yola çıkacaklarını söyledi.

KATIRLARLA 50 KM YOL

Aladağlar Milli Parkı'ndaki yarışmanın 26 Temmuz'da sona ereceğini belirten Baykan, şunları kaydetti: 'Katırlar eşliğinde yaklaşık 50 kilometre yol yürüyeceğiz. Zorlu tracking parkurlarının olduğu yarışmaya katılanlarla çadırlarda konaklayacağız. Bu yılki etkinliğimize katılım, önceki yıllara göre daha fazla. Bu safarinin amacı, Aladağlar Milli Parkı'nı gerçek anlamda tanıtmak. 54 bin 534 hektarlık milli parkın yüzde 65'i Kayseri sınırlarında yer alıyor. Ancak, Aladağlar dendiği zaman vatandaşlarımızın aklına hep Niğde sınırları içinde kalan Demirkazık Dağı geliyor. Biz de bunun için Kayseri sınırları içine giren bölgede fotosafari yapmayı planladık.' Baykan'ın konuşmanın ardından Kapuzbaşı Takım Şelaleleri'nde kahvaltı yapan fotoğrafçılar, eşyalarını katırlara yükleyerek safariye başladı.




13 yıl önce