|

Ermeni meselesine buradan bakın

1915 Olayları'nın 100'üncü yılı olması dolayısıyla “Ermeni meselesi” odaklı çalışmalar, açıklamalar ve yayınlar birbirini izliyor. Batı'nın 'soykırım' olduğunu iddia ettiği Ermeni Tehciri'ne ilişkin gerçekler, "ermenisorunu.gen.tr" ismiyle kurulan sitede okuyucuya aktarılıyor.

Yeni Şafak
20:54 - 21/04/2015 Salı
Güncelleme: 14:35 - 2/03/2018 Cuma
Yeni Şafak
Ermeni Tehciri'ne ilişkin gerçekler, "ermenisorunu.gen.tr" ismiyle kurulan sitede okuyucuya aktarılıyor.
Ermeni Tehciri'ne ilişkin gerçekler, "ermenisorunu.gen.tr" ismiyle kurulan sitede okuyucuya aktarılıyor.
Ülkemizde ve dünyada konunun çeşitli yönleri farklı pencerelerden ele alınırken, tartışmalar ağırlıklı olarak “soykırım” kavramı etrafında şekilleniyor.

2015 yılıyla birlikte daha fazla konuşulmaya başlayan Ermeni meselesi, içinde bulunduğumuz nisan ayında ana gündem maddesi haline gelmiş durumda. Konuyla ilgili olarak Türkiye'nin tepkisine yol açan açıklamalar ve kararların da art arda geldiği bu günlerde “1915'le ilgili her şey” ermenisorunu.gen.tr adlı web sitesinde yayımlanmaya başladı. Ermeni meselesini sadece 100 yıllık bir süreçte değil, tarihî arka planı ve bugünüyle de ele alan web sitesi, konuyu tüm yönleriyle öğrenmek isteyenler için en doğru adres olma iddiası taşıyor.

Türk ve yabancı akademisyenler anlatıyor

, Ermeni meselesiyle ilgili her türden fikre bütün açıklığıyla yer vererek farklılığını ortaya koyuyor. Ermeni tehcirine giden süreç, tehcir dönemi ve sonrasına ilişkin metinler ve tarihî belgelerle doyurucu bir içeriğe sahip olan web sitesi, konuyla ilgili önemli çalışmalara imza atmış Türk ve yabancı akademisyenlerin açıklamalarını kısa videolarla doğrudan kendilerinden dinleme imkanı sunuyor. Web sitesinin içeriği, Ermeni meselesine yönelik güncel gelişmelerle ilgili haberlerle de zenginleşiyor.

ermenisorunu.gen.tr, Aynı Çatı Altında 700 Yıl, Güneş Batıdan Doğuyor, Kılıçlar Çekilirken, Hürriyet Müsavat Uhuvvet, Cihanı Tutan Umumi Acı, Geciken Doğum Sancıları, Sular Çekiliyor, Enstitü ve Vakıflar, Arşivler, Sorularla 1915, Kaynaklar, Belgeler, Ortak Acı/Adil Hafıza başlıkları altında 1915 Olayları ilgili her şeyi tüm açıklığıyla kullanıcılarının dikkatine ve değerlendirmesine sunuyor.

“Son derece titiz bir çalışma yürüttük”

ermenisorunu.gen.tr'deki “Editörden” yazısında “Ermeni meselesinin serüvenini Türklerle Ermenilerin ilk karşılaşmalarından günümüze kadar olan geniş safahati içinde bu sitede bulabileceksiniz” denilerek şu ifadelere yer veriliyor: “ermenisorunu.gen.tr'yi yeniden organize ederek yayına hazırlarken birkaç şeye özellikle dikkat ettik. Öncelikle tarafların görüşlerini olabildiğince berrak ve doğrudan ortaya koymaya çalıştık. İnternette bu ve benzeri konularda yayın yapan sitelerden ayrılmak amacıyla içeriği hazırlarken son derece titiz ve çeşitliliğe alabildiğine geniş bir yer ayıracak biçimde hazırlık yaptık. Seçtiğimiz kısa videolarda bu çabanın seçik bir şekilde izlenebileceğini sanıyoruz.”
#ermeni meselesi
#ermeniler
#ermeni tehciri
9 yıl önce