|

Filinta'nın görsel efektleri nefes kesiyor

Es Film'in yapımcılığını üstlendiği Televizyon tarihi'nin ilk Osmanlı polisiyesi olan Filinta dizisi, muhteşem görsel efektleriyle Hollywood'u aratmıyor. Yurt dışında başladığı satışlarıyla ülkemizi temsil etmeye hazırlanan Filinta dizisinin etkileyici ve sinematografik görsel efektleri ilk bölümden itibaren Digiflame tarafından yapılıyor.

Yeni Şafak
14:24 - 7/04/2015 Salı
Güncelleme: 14:30 - 7/04/2015 Salı
Diğer
Dünyanın önemli isimleriyle Dünya standartlarında bir iş: Filinta


Dünyaca ünlü isimleri bir araya toplayan ES Film, hem TRT ekranlarından izleyicisine ulaşmaya, hem de dünya dizi ve film piyasasıyla yarışır bir kalitede ilerlemeye devam ediyor. Dizinin danışmanlığını yapan ve '

İnanılmaz büyülendim. Dünyanın en büyük ikinci platosundayım. Burada muhteşem bir iş yapılıyor

.' diyen 'Prison Break, Lost, Revenge' gibi önemli dizilerin yönetmenlerinden Bobby Roth 'un yanısıra birçok önemli isimle çalışan Es Film, Filinta ile Türk Film ve dizi piyasasını dünyaya tanıtan bir proje yaratıyor.



Hollywood filmleriyle yarışacak aksiyon sahnelerinin yazıldığı ve ince planlarla çekildiği 'Filinta'nın bu sahnelerinin eğitmeni ' Spider Man' , Titanic, Er Ryan'ı Kurtarmak gibi birçok Hollywood yapımının aksiyon sihirbazı, ' Second Uzmanı' Dusan Hyska da, bu önemli projenin bir parçası. Avrupa'nın en büyük dizi platosunda çekilen 'Filinta' dizisinin makyajları için yine alanının dünya starı, Lorenzo'nun Yağı, Çarli'nin Melekleri, Temel İçgüdü, Jaws 3 gibi birbirinden önemli onlarca filmin makyajlarını gerçekleştirmiş bir isim David Craig Forest… Alanında uzman Türk ve yabancı kadrosunu bir araya toplayan ES Film ve Filinta projenin bütününe bakıldığında dünya standartlarını çoktan yakalamış bir ilk'e de imza atıyor.



Eski İstanbul canlandırıldı!


Ülkemizde Muhteşem Yüzyıl ve birçok dizi ve sinema filmlerinin görsel efekt ve animasyon çalışmalarını yapan Digiflame ekibinin Filinta ile ilgili çalışmaları senaryo yazımının ardından başladı. Yönetmen ve yapım ekibiyle beraber eski İstanbul'un canlandırılması için hem dekor hem de Görsel Efekt (VFX) kullanarak neler yapılabileceği tasarlandı. Pera civarının dekorları inşa edilirken bir taraftan da Digiflame tarafından bu dekorların dijital kopyaları hazırlandı. Bazı oyuncuların, figüranların, sette kullanılan fayton ve atların dijital kopyaları hazırlanarak, sahnelerin dijital unsurlarla zenginleştirilmesi hedeflendi.



Gerçeğin efektlerle büyüdüğü bir rüya şehri Filinta


Filinta'nın bu muhteşem dünyasının yaratıldığı platonun içinde bir liman dekoru kuruldu. Ve bu dekor VFX imkanları kulanılarak eski Karaköy limanına çevrildi. Liman sahneleri için 3 boyutlu deniz, döneme uygun irili ufaklı ticari gemiler ve eski İstanbul silüeti, dizi için dekor ve bina tamamlamaları, insan çoğaltmaları, bina patlamaları gibi görsel efektler hazırlandı.



Tüm çekimler Digiflame ekibinin süpervizörlüğünde gerçekleşti.


Dizinin görsel efektlerinin hazırlanması çekim ve montaj aşamasından sonra haftalık periyotta 40 kişilik bir ekiple yürütülüyor. Türkiye'nin en kalabalık görsel efekt ekibine sahip Digiflame, Filinta için bugüne dek toplam 3000 parçadan fazla görsel efekt üretti.



#filinta
#filinta efekt
#filinta dizisi
9 yıl önce