|

Gazetecinin kar neşesi, ölümle sonuçlandı

Kadıköy'de, arkadaşlarıyla kartopu oynarken camına kartopu isabet eden bir esnaf tarafından bıçaklanarak ağır yaralanan gazeteci Nuh Köklü, yaşamını yitirdi.

09:04 - 18/02/2015 Çarşamba
Güncelleme: 09:13 - 18/02/2015 Çarşamba
AA

İddiaya göre, Yeldeğirmeni Mahallesi Karakolhane Sokak'ta 10 kadar arkadaşıyla kartopu oynayan Nuh Köklü, camına kartopu isabet eden aktar dükkanı sahibi Serkan A. tarafından bıçaklandı.


Göğsünden bıçaklanan Köklü'nün, ambulansla Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken kalbi durdu ve ve tekrar çalıştırıldı. Köklü, hastanede müdahaleye rağmen kurtarılamadı.


Olayın ardından Köklü'nün arkadaşları ve vatandaşlar, tehditler savurmayı sürdüren şüpheli esnaf Serkan A'yı darbetti. Polis ekipleri, Serkan A'yı gözaltına aldı.


Hastane önünde bekleyen Köklü'nün arkadaşlarından Altuğ Akbaş, yaşanan olayın dehşet verici olduğunu belirterek, şunları söyledi:


"Bir grup arkadaş kartopu oynarken kaza eseri kartopu esnafın camına isabet ediyor. Esnaf tehdit ediyor, dükkanına girip sopa ile çıkıyor. Sonra bıçakla saldırıyor. Esnaf, yere düşen bir arkadaşını korumaya çalıştığı sırada Nuh'u bıçaklıyor. Ambulans ile hastaneye getirilmesine rağmen kurtarılamayarak hayatının kaybediyor. Bu yaşanan olay bizi yaşadığımız çevreden soğutuyor ve korkutuyor."


Olay sırasında Köklü'nün yanında bulunan kız arkadaşı Ferda Sayın da esnafın çevresiyle problemleri bulunan biri olduğunu savunarak, "Daha önce başkaları da bu kişi ile sorunlar yaşamış. Nuh daha geçen gün bu dükkandan alışveriş yapmıştı. Beraber sokak köpekleri için mama almıştık. Ama nasıl bir esnaf ise bir arkadaşımız onu sakinleştirmeye çalışırken onun üzerine bile sopa ile yürüdü" diye konuştu.


Gazeteci Köklü'nün cenazesinin, Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından defnedilmek üzere Ankara'ya gönderileceği öğrenildi. 


Gözaltındaki şüpheli Serkan A'nın ise işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

#Nuh Köklü
#Gazeteci öldürüldü
#Kadıköy
9 yıl önce