|

Geçmiş zaman olur ki

Yeşilçam’a damgasını vuran isimler, daha tanınmadıkları dönemde fotoğraflanmıştı. 81 yaşındaki Ahmet Esmer’in 50 yıllık arşivinde Kemal Sunal’dan Hulusi Kentmen’e kadar bir çok isim var.

Yeni Şafak
04:00 - 15/01/2015 Perşembe
Güncelleme: 20:33 - 14/01/2015 Çarşamba
Diğer
Balıkesirli 60 yıllık fotoğraf sanatçısı Ahmet Esmer, Kemal Sunal, Hulusi Kentmen, Perran Kutman, Necdet Tosun, Tuncel Kurtiz, Tamer Yiğit gibi çok sayıda ünlüyü, sanat hayatına başladıkları ilk yıllarda, henüz tanınmamışken fotoğrafladı. Katıldığı bir sergide ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler’le tanıştıktan sonra fotoğrafa sanat olarak bakmaya başlayan Esmer, bu alanda yaklaşık 60 yılı geride bırakmış.

O dönemlerde amatörce tiyatro sahnelerinde ya da filmlerde kendini göstermeye başlayan ancak hiç tanınmayan onlarca kişiyi fotoğrafladığını anlatan Esmer, şunları kaydetti: 

AMATÖR TİYATRO OYUNCULARI

“Yeşilçam’ın tanınan 50 yüzü, o dönemlerde ünlü değillerdi. Kemal Sunal, Hulusi Kentmen, Perran Kutman, Necdet Tosun, Tuncel Kurtiz, Tamer Yiğit ve niceleri vardı. Bu ünlülerin, tanınmadıkları dönemlerde çekilen fotoğraflarından oluşan bir arşivim var ve gittiğim illerde sergiliyorum. Fotoğraflar çok ilgi görüyor. Yarım asırlık bir arşivden söz ediyorum.”

Siyah-beyazın yeri bambaşka

Siyah-beyaz fotoğrafların daha doğal olduğuna dikkati çeken Esmer, şu ifadeleri kullandı: “Ben siyah-beyaz fotoğrafçısıyım. Siyah-beyazdaki keyfi renklilerde alamıyorum. Ben renkli fotoğrafa teknolojiye karşı değilim. fotoğraflar üzerinde oynamalar rahatsız ediyor"

#Balıkesir
#fotoğraf sanatçısı
#Ahmet Esmer
9 yıl önce