|

'Gezi' karşıtı konuşmasının bedelini ödüyor

Mayıs 2013'te Gezi olayları esnasında hükümette görev alanların bile konuşamadığı bir ortamda sesini yükselten TV sunucusu Abdurrahman Uzun, o gün konuştuklarının bedelini ödemeye başladı. Uzun, basın yoluyla hakaret suçlamalarından tazminata mahkum edildi.

Türkiye
00:00 - 27/08/2014 Çarşamba
Güncelleme: 17:13 - 27/08/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
'Gezi' karşıtı konuşmasının bedelini ödüyor
'Gezi' karşıtı konuşmasının bedelini ödüyor

Mayıs 2013'te Taksim Gezi Parkı'nda başlayan ve hükümeti devirmek için özellikle dış güçlerin destek verdiği 'Gezi' olayları esnasında hükümette görev alanların bile konuşamadığı bir ortamda sesini yükselten TV sunucusu Abdurrahman Uzun, o gün konuştuklarının bedelini ödemeye başladı.

VİDEOSU 10 MİLYONUN ÜZERİNDE İZLENDİ

Gezi olaylarının üçüncü gününde yerel bir televizyon kanalında yaptığı konuşma ile bir anda fenomen haline gelen Abdurrahman Uzun'un videosu izlenme rekorları kırmıştı. Sosyal medyada 10 milyonun üzerinde izlenen videosunu bir çok haber kanalı ve internet sitesi de ekranlarına taşımıştı.

TAZMİNATA MAHKUM EDİLDİ

Haziran 2013'te konuşmanın içeriğinde isimleri geçen bazı sanatçılar ve kuruluşlar tarafından mahkemeye verilen Uzun, basın yoluyla hakaret suçlamalarından tazminata mahkum edildi. Radyo programcısı Nihat Sırdar'a 2550 TL ceza ve 10.000 TL tazminat ödemeye mahkum edilen Uzun'un kişi ve kuruluşlarla olan mahkemeleri devam ediyor.

"PİŞMAN DEĞİLİM"

Türkiye Haber Merkezi'nin yayın yönetmenliğini de yapan Abdurrahman Uzun yaptığı açıklama da, "Gezi sürecinde herkes zulme, zalimliğe karşı sus pus olmuştu, sadece Başbakan Erdoğan konuşuyor ve göğsünü siper ediyordu. Bende yüreğimde ne varsa çekinmeden, korkmadan söyledim. Şu anda o konuşmalardan dolayı bazı mahkemeleri kaybettim, bazıları da devam ediyor. Dava kaybetmekten üzülmüyorum aksine seviniyorum. Çünkü kaybettiğim her mahkeme inandığım, yürüdüğüm ve savunduğum bu kutlu davada birer takdir belgesidir. Bugün benzer bir girişim olursa yine çekinmeden, korkmadan, nefesim yettiği kadar ümmetten ve milletten yana tavır alarak hakkı feryat etmeye devam ederim." diye konuştu.


10 yıl önce