|

Giresun Feshane''ye taşındı

Giresun''un bütün renklerinin sergilendiği ''Giresun Günleri'' İstanbul Feshane Kültür ve Kongre Merkezi''nde kapılarını ziyaretçilere açtı. Etkinliğe halk büyük ilgi gösterdi.

İstihbarat Servisi
00:00 - 8/05/2013 Çarşamba
Güncelleme: 23:12 - 7/05/2013 Salı
Yeni Şafak
Giresun Feshane''ye taşındı
Giresun Feshane''ye taşındı

''Bi Dünya Giresun, 7''den 70''e Giresun Feshanede'' sloganıyla bu yıl 7.''si gerçekleştirilen Giresun Günleri İstanbul Feshane Kültür ve Kongre Merkezi''nde kapılarını ziyaretçilere açtı.

Giresun etkinlikleri, Eyüp Belediyesi Mehter Takımı''nın, korteji eşliğinde Feshane''ye yürüyüşüyle başladı. Giresun''a özgü kıyafetleri ile kızlar bellerindeki çantalarından vatandaşlara meşhur Giresun fındığı dağıttı. Feshane Giresun Günleri''ne Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Ünal Kaçır, Ahmet Baha Öğütken, Giresun Milletvekilleri, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Başkanı Hasan Turan''ın da aralarında bulunduğu 2 milyon kişi ziyaret etti.

SELENDER İLGİ ODAĞI OLDU

Giresun''un tüm renklerinin bir arada sergilendiği etkinliğe halk büyük ilgi gösterdi. Feshane''nin içinde kurulan Giresun''un tarihi selenderi ziyaretçilerin ilgisini çekti. Heyet Selender''e çıkarak burada soğuk ayran içti. Girişinde sunulan Giresun''a özgü yemekler ziyaretçilerin iştahını kabartırken, içeride çalanyöresel müzikler Giresunluları coşturdu. 7. Giresun günlerinde hemşerilerini ziyaret eden AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütken, ''Burada eski günlere dönme şansı elde ediyoruz. Annemizden, ninelerimizden, dedelerimizden dinlediklerimizi burada görme fırsatı yakalıyoruz'' dedi.

Vatandaşın etkinliğe olan ilgisine de değinen Öğütken, '' Burada muhteşem bir kalabalık var, hem İstanbul''da yaşayan hem de Giresun''dan gelen hemşerilerimiz burayı doldurdu'' diye konuştu.

Feshane''de her hafta ayrı şehir için özel etkinlik düzenlediğini belirten Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ise, '' Her hafta burada ayrı bir ilimizin güzelliklerini görme şansı elde ediyoruz, Giresunlular bu işi gerçekten iyi biliyorlar. Bu yıl çıtayı iyice yükseltmişler'' diye konuştu.


11 yıl önce