|

Google ve Twitter'ın başı bu Türk yüzünden belada

Bu olay çok konuşulacak, çok tartışılacak. Google ve Twitter Türkiye'de mahkemeye verildi. Sanıklar Twitter Amerika ve Google Amerika Google ve Twitter'a 'şok' dava sonrası kendini savunmak için Türkiye'ye geldi

.
00:00 - 11/03/2014 Salı
Güncelleme: 21:03 - 11/03/2014 Salı
Yeni Şafak
Google ve Twitter'ın başı bu Türk yüzünden belada
Google ve Twitter'ın başı bu Türk yüzünden belada
TWİTTER VE GOOGLE'A ŞOK DAVALAR !

Herşey, Avukat Engin Yakut'un twitleriyle başladı!..Kur'an-i Kerim'e göre, İsa Peygamberin İslam Dini'ni getiren bir Müslüman olduğunu ve bazı Papazların, Allah adını kullanarak haksız yere paralar aldığıyla ilgili Kur'an ayetleri paylaşan twitler attığı için, Google ve Twitter tarafından hesabı dondurulan Avukat Engin Yakut'un Suç Duyurusu üzerine "Ayrımcılık Suçu'ndan" dolayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Soruşturma başlattı.

MAHKEMEDEN, GOOGLE VE TWITTER'A TEBLİGAT!..

Soruşturmanın ardından İstanbul 17. Asliye Hukuk Mahkemesi de, Yakut'un, Twitter ve Google aleyhine açtığı Tazminat Davasını usulden kabul ederek, davalı şirketleri tebligatla Türk Mahkemesine davet etti. Davanın sanıkları Twitter Amerika, Google Amerika ve Google Türkiye ..

Yürütülen Ceza Soruşturması kapsamında ise, Google Türkiye sorumlularının Polis'te verdiği ifade ise büyük merak uyandırdı.

Dünya Barışıyla ilgili ilginç çözümler paylaşan ve ABD parasındaki Piramitleri eleştiren twitler atan işadamı ve avukat Engin Yakut'a, önce Google tarafından yasal bir uyarı sözleşmesi gönderilerek ekranı karartılıp bloke edildi. Twit yazmaya devam eden Yakut'un hesabını bu kez de Amerika'dan, Twitter dondurdu.

Bu haksızlık üzerine Yakut, TCK 122.maddede düzenlenen " Ayrımcılık Suç'undan " Ceza Davası açılması için, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na Suç Duyurusunda bulundu.


VE OLAY!..GOOGLE TÜRKİYE, POLİS'E İFADE VERDİ

Avukatı Dr Candaş Gürol aracılığıyla Yakut'un yaptığı müracaatı inceleyen İstanbul 17. Asliye Hukuk Mahkemesi de, Twitter ve Google aleyhine Türk Mahkemesinde Tazminat Davası açılmasına karar vererek davalılara uluslararası tebligat çıkardı.

Av.Gürol, Google Amerika ve Google Türkiye şirketlerinin, Reklam Pazarlama yapan ve aynı Ticari faaliyette bulunan şirketler olduğunu, bu sebeple Google Türkiye'nin de sorumlu olduğunu belirterek, davalıların tespitinde Mahkeme kararının doğru olduğunu belirtti. Ceza Soruşturması kapsamında ise, Google Türkiye sorumluları Graham Law ile Donald Stewart Harrison, avukatı aracılığıyla, Bilişim Suçlar Savcısı Veysi Büyükkılıç'ın talimatı üzerine Polis'e ifade verdi.

ŞÜPHELİLER, TWITTER AMERİKA, GOOGLE AMERİKA VE GOOGLE TÜRKİYE!..

Soruşturmanın ilginç şüphelileri Twitter Amerika, Google Amerika ve Google Türkiye…

Yakut, Savcılığa verdiği savunma dilekçesinde, Twitter ve Google şirketlerinin sorumluları Jack Dorsey, Dick Costolo ve diğer tüm ortakların yargılanmasını istedi.



ÜNLÜ HUKUKÇULAR : AYRIMCILIK, MEDYA VE DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNE AYKIRI

İtalyan Sasari Üniversitesi Hukuk Doktoru Vanni Piras, TC Adalet Bakanlığı Adalet Komisyonu Resmi Bilirkişisi Avukat Elif Kartal ve Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Profesörü Ahmet Caner Yenidünya'dan bilimsel ve hukuki Mütalaa alan Yakut, raporları dosyaya ekledi.

Tüm Hukuk uzmanları, uzlaşmacı tavırlar sergileyen ve kimseye hakaret etmeden twitler paylaşan Yakut'a, Dini inancı sebebiyle Twitter ve Google'ın yaptığı blokenin, Uluslararası Hukuk'a göre Ayrımcılık Suçu'nu oluşturduğunu rapor ettiler.

Hatta, Uluslararası Ceza Divanı Statüsünde, "Tüm İnsan'lığa karşı işlenmiş bir Suç" olduğunun vurgulandığı raporlarda, bloke eyleminin Medya ve Düşünce Özgürlüğüne de aykırı olduğunun altı çizildi.

Ayrımcılık suçu, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi 14.maddesine, ABD İnsan Hakları Sözleşmesi 1. maddesine ve BM Sözleşmelerine, Demokrasi ve Laik'liğe aykırı bir İnsanlık Suç'udur' dediler.



YAKUT : GOOGLE VE TWİTTER NEDEN BLOKE ETTİKLERİNİ AÇIKLAMALIDIR

Avukat Engin Yakut ise şunları söyledi : Google ve Twitter'in yaptığı İslami Ayrımcılık, endişe vericidir,kınıyoruz . İnsanları ayırmak, Uluslararası Terördür. İnsanların düşüncelerine müdahale etmeye Google ve Twitter'ın yasal yetkisi yoktur. Bloke edilişimin gerçek sebebini kamuoyuna açıklamalıdırlar. Bu davaları Dünya Barış'ı ve İnsanlık adına açtım. İslam Ülkeleri ve Türkiye'ye Sosyal Medya ile yapılan Terör Operasyonlarını, Türkiye eğer Amerika'ya yapsaydı, Uluslararası Teşkilatlar sessiz kalırlar mıydı ? Hucurat Suresi 6. ayette Allah'ın emrettiği gibi; ' Bölücü ve sahte twitler geldiğinde, önce doğruluğunu iyice araştırmalıyız. Eğer araştırmadan, sahte twitlere hemen inanırsak Gezi ve Tahrir Meydan'larında olduğu gibi birbirimizle savaşır ve sonunda çok pişman olup telafi edemeyeceğimiz yıkımlar yapabiliriz. Tahrir Meydanı ve Gezi'de ölen insan da, bizim insanımızdır. Türkiye'de davayı kazanırsam, infaz için mahkeme kararını ABD'ye taşıyabilirim. Yurtta Barış,Cihan'da Barış'a Evet..."

kaynak iyigunler.net


10 yıl önce