|

Gülsüm anne yüz felci oldu

Antalya'da geçirdiği trafik kazasının ardından komaya giren ve kamuoyunda "Umut" olarak bilinen gencin koruyucu annesi Gülsüm Kabadayı, yüz felci geçirdi.

Yeni Şafak
20:11 - 21/04/2015 Salı
Güncelleme: 17:13 - 21/04/2015 Salı
AA

Antalya'da geçirdiği trafik kazasının ardından komaya giren ve kamuoyunda "Umut" olarak bilinen gencin koruyucu annesi Gülsüm Kabadayı, yüz felci geçirdi.



Kabadayı, iki gün önce yüzünün sol tarafından uyuşma başladığını, sabah uyandığında yüzünün sol tarafını hissetmediğini belirtti.



Gittiği özel hastanede kendisine yüz felci teşhisi konulduğunu anlatan Kabadayı, kan şekeri ve tansiyonunun sürekli yüksek olduğuna işaret etti. Umut'un bakımını yapmak için hastanede yatarak tedavi görmek istemediğini kaydeden Kabadayı, günde iki kez hastaneye gittiğini söyledi.



Umut'un sağlığının kendi sağlığından daha önemli olduğunu dile getiren Kabadayı, "Umut'a verilen sözler tutulmadı. Fizik tedavisi bile yapılamıyor. Üzüntüden yüz felci geçirdim. Umut'un tedavisi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istiyorum. Bize sahip çıksın" dedi.



Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise Umut'un bakımı için gerekli tüm işlemlerin yapıldığı, bundan sonra da sorunların çözümü için yardımcı olunmaya devam edileceği kaydedildi.



Umut'un hikayesi


Antalya'nın Aksu ilçesinde 30 Ağustos 2008'de bir otobüsün çarpması sonucu komaya giren ve üzerinden kimlik çıkmayan genç, 60 gün Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşam mücadelesini kazanmıştı. Aynı hastanede bir yakınının tedavisi için bulunan Gülsüm Kabadayı, felç olan gence gönüllü olarak bakmaya başlamıştı.



Daha sonra evine götürdüğü hasta gence gönüllü annelik yapan Kabadayı, 6 yıldır ''Umut'' ismini verdiği gencin bakımını üstlendi. Kabadayı'nın ''Umut'' hikayesi, fiziği benzediği için Rus uyruklu olduğu düşünülmesinden dolayı Rusya televizyon kanalına da konu olmuştu.


#Gülsüm anne
#Umut
#yüz felci
9 yıl önce