|

Hagupit acısı

Filipinler’de “kamçı darbesi” anlamına gelen Hagupit tayfunu 28 can aldı. Saatteki hızı 250 km’yi bulan tayfun sebebiyle 1 milyon kişi yer değiştirmek zorunda kaldı.

04:00 - 9/12/2014 Salı
Güncelleme: 06:54 - 10/12/2014 Çarşamba
Diğer

Filipinler’in orta ve güney bölgelerinde etkili olan Hagupit tayfunu nedeniyle 28 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Yerel Tagalog dilinde “kamçı darbesi” anlamına gelen Hagupit tayfunundan etkilenenlerin sayısı 1 milyonu buldu. Bugün itibarıyla rüzgar hızı ise saatte 105 kilometreye kadar düştü.


SAATTE 250 KM HIZ

Filipin Ulusal Kızılhaç Örgütü Genel Sekreteri Gwendolyn Pang, tayfunda toplam 28 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.  Geçen yıl da Haiyan tayfununda hasar gören Tacloban kentinde bu yıl da çatılar uçtu, sokakları sel bastı. Tacloban’dan bilgi veren bir bölge sakini, “Yollarda ceset yoktu, büyük enkazlar olmadı, bu tayfun diğeri gibi şiddetli değildi” dedi. Kuzeybatı’daki Masbate kentinde tayfunun hızı pazar günü mahalli saatle sabah 4’te 170 km’yi bulduğu bildiriliyor. Tayfun, cumartesi günü ise saatte 250 km hızla kıyıya ulaşmıştı.


İYİ HAZIRLANDILAR

Filipinli yetkililer, geçen yıla kıyasla bu yıl tayfuna karşı daha iyi hazırlandıklarını ve Filipinler tarihinin en geniş kapsamlı tahliyesinin yapıldığını söyledi. Filipinler’de geçen yıl etkili olan Haiyan tayfunu, 7 bin kişinin ölümüne ve yaklaşık bin kişinin kaybolmasına neden olmuştu.

#Filipinler
#Hagupit tayfunu
#Gwendolyn Pang
9 yıl önce