|

Hayvanlar Günü'nde çocuklar barınaklara koştu

4 Ekim Dünya Hayvanlar Günü''nde öğrenciler, hayvan barınaklarına akın etti. Esenyurt Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi''ni ziyaret eden çocuklar hayvanlarla keyifli dakikalar geçirdi.

Cihan
00:00 - 4/10/2013 Cuma
Güncelleme: 13:57 - 4/10/2013 Cuma
Yeni Şafak
Hayvanlar Günü'nde çocuklar barınaklara koştu
Hayvanlar Günü'nde çocuklar barınaklara koştu

Esenyurt Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi''nde, 4 Ekim Dünya Hayvanlar Günü etkinliği düzenlendi. Çocuklara hayvan sevgisini aşılamak ve hayvanların önemini kavratmak amacıyla gerçekleştirilen programda yüzlerce çocuk, barınakta yaşayan kedi ve köpekleri sevdi. Çocuklar ayrıca hayvanların bakımı hakkında bilgi aldı.

Barınak hakkında bilgi veren veteriner hekim Emre Güven, amaçlarının sokaktaki sahipsiz, hasta, kazaya uğrayan hayvanları toplayıp gerekli tedavilerini yaparak doğaya geri bırakmak olduğunu söyledi. Güven, ''Barınağımızda 250 köpek, 50 kedi barındırma alanımız var. Bunun yanı sıra kuşlarımız da var. Burada yaptığımız iş dışarıda hasta ya da kaza geçirmiş hayvanları gidip alıyoruz ve tedavisini yapıyoruz.'' dedi.

Yüzlerce hayvana barınma imkanı sağlayan Esenyurt Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi''nde bulunan yetkililer ilçede bulunan okulları ziyaret ederek, hayvanlar hakkında öğrencilere eğitim veriyor. Hayvanlara duyarlılık gösteren öğrenciler ise barınağa sık sık mama yardımında bulunuyor.

11 yıl önce