|

İçişleri Bakanı Şahin'den hafızlara çeyrek altın

Ünye Müftülüğü büyük bir organizasyona ev sahipliği yaparak 37 hafızın icazet merasimini Ünye Halil Efendi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirdi. Hafızlık belgelerini veren Ünye Müftüsü Aydın Yığman, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in hafızlara birer çeyrek altın hediye ettiğini bildirdi.

Cihan
00:00 - 6/01/2013 Pazar
Güncelleme: 15:58 - 6/01/2013 Pazar
Yeni Şafak
İçişleri Bakanı Şahin'den hafızlara çeyrek altın
İçişleri Bakanı Şahin'den hafızlara çeyrek altın

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Kuran-ı Kerim tilaveti yapmak üzere Hafız Yıldıray Kartal aşr-ı şerif okudu. Ünye Müftüsü Aydın Yığman programda açılış konuşması yaptı. Yığman, "Allah razı olsun Ünyeli kardeşlerim her programımızda bu salonu tıklım tıklım doldurarak ilgi gösteriyorsunuz. İçişleri Bakanımız Sayın İdris Naim Şahin her bir evladımıza bir çeyrek altın hediye etti. Kendisine teşekkür ediyorum. Sayın kaymakamımız, belediye başkanımıza cematimize çok teşekkür ediyoruz. Hafız ve hafizelerimizin ailelerine çok teşekkü ediyoruz. Özellikle hafız olan ailelere bir müjde vermek istiyorum ki amel defterleri hiç kapanmayacak. Onlar öbür dünya ya göç etse bile arkalarından sevaplar sağınak sağınak gelecek." dedi.

AYDIN: "KUR''AN-I KERİM OKUMAKTAN KAÇMAYIN

Ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Belgin Aydın, ''Kur'an-ı Kerim Okumanın Önemi'' konulu konferansı vermek üzere kürsüye davet edildi. Başkan Belgin Aydın, Kur''an-ı Kerim''i her okumada farklı bir şeyin öğrenileceğini ifade ederek, günün en büyük hastalıklarından olan bulanıma girme ve stres gibi rahatsızlıkların en büyük sebepleri Kur''an-ı okumamak ya da anlamak olduğuna değindi. Aydın, "Kur''an-ı Kerim okumaktan kaçmayın, korkmayın. Yavaş yavaş, anlaya anlaya okuyun ki zaten Rahman ve Rahim olan Allah''ın adı ile başladık. Eksik ve kusurlarımız o örtecektir inşaallah. Kur''an okuma evresinin hepsi ağız içerisinde olur. Dudak ile, diş ile, boğaz ile ama boğazdan aşağı inmez. İşte biz onu gırtlaktan aşağıya da indirmeliyiz nasıl indireceğiz, okunuşunu ağız içerisinde uygulamasını da kalp ile beden ile uygulayacağız. Yaptığımız her işin Kur''an''ın emir ve yasakları doğrultusunda yapacağız." diye konuştu.

Konferansın ardından hafız öğrenciler ilahiler, hitaplar ve kısa sureler okuyarak davetlileri mesh ettiler. Daha sonra erkek hafızlar ve kız hafizeler için alılan hediyeler ve belgeleri, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu ve İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu tarafından talebelere verildi.


11 yıl önce