|

İhlas suresini okuyan muhabbet kuşu

Diyarbakır'da İhlas suresini eksiksiz okuyan 'Sofi' isimli muhabbet kuşu, görenleri şaşkına çeviriyor. Sure okumakla yetinmeyen Sofi, Kürtçe olarak 'Allah bu evi zengin etsin' derken, 'Allahu ekber, La ilahe illallah Muhammeden Resulullah' sözlerini de söylüyor.

Cihan
00:00 - 24/04/2013 Çarşamba
Güncelleme: 16:05 - 24/04/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
İhlas suresini okuyan muhabbet kuşu
İhlas suresini okuyan muhabbet kuşu

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde ikamet eden Söker ailesinin aldığı muhabbet kuşu görenleri şaşkına çeviriyor. 'Allahu ekber, La ilahe illallah Muhammeden Resulullah' diyen Sofi, İhlas suresini de eksiz okuyor.

Sofi'nin sahibi Türkan Söker, kuşu yavruyken aldığını daha sonra yavaş yavaş eğitmeye başladığını söyledi. Kuşa ilk önce 'Allah' demeyi öğrettiğini belirten Söker, daha sonra 'Laillahe illallah Muhammeden Resullah' kelimesini öğrettiğini ifade etti.

Muhabbet kuşlarının 99 kelime öğrendiğini başkalarından duyduğunu kaydeden Söker, Sofi'ye İhlas suresini okumaya başladığını dile getirdi. Kuşu eğitinceye kadar çok emek harcadığını ifade eden Söker, şu anda 3-4 gün boyunca bir şey söylediğinde Sofi'nin hafızasına kaydederek tekrarlamaya başladığını kaydetti.

Misafirler geldiği zaman kuşun hemen konuşmaya başladığını anlatan Söker, 'Gelenler hemen bizden bu kuşu istiyor. Ben de onlara 'bu şekilde onu eğitemezsiniz' diyorum. Gittiğimiz bir ortamda kuşumuzun İhlas suresini falan okuduğunu söylediğimiz zaman kimse inanmıyor. 'Nasıl bir kuş böyle şeyler söyler?' diyorlar. Tabi daha sonra kuşun gerçekten konuştuğunu gördükleri zaman şaşırıyorlar ve nasıl bir kuş dua eder ve 'La illahe illallah' der diye kendilerine soruyorlar.' diye konuştu.

11 yıl önce