|

İngiliz kraliyetine kız varis

Cambridge Dükü William ile eşi Kate'in ikinci bebeğinin doğumuna ilişkin resmi açıklama Buckingham Sarayı'nın girişine asıldı. Açıklamada, 08.34'te bir kız çocuğu dünyaya getirdiği, anne ile bebeğin sağlığının iyi olduğu bildirildi.

Yeni Şafak
15:42 - 2/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 15:46 - 2/05/2015 Cumartesi
AA

İngiliz kraliyet bebeğinin doğumuyla ilgili resmi açıklama, Buckingham Sarayı'nın girişine asıldı.



Kraliyet geleneğine göre, Kraliçe 2. Elizabeth'in resmi konutu olan Buckingham Sarayı'nın önüne asılarak kamuoyuna duyurulan açıklamada, Cambridge Düşesi Kate'in yerel saatle 08.34'te bir kız çocuğu dünyaya getirdiği, anne ile bebeğin sağlığının iyi olduğu bildirildi. Duyurunun asılmasıyla çok sayıda kişi sarayın önünü doldurmaya başladı.



Londra'daki St. Mary's Hastanesinde doğum yapan Kate'in bu geceyi hastanede geçirmesi bekleniyor. Kate ile bebeğin fotoğrafını çekmek için çok sayıdaki fotomuhabir hastane önündeki bekleyişini sürdürüyor.



İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg resmi Twitter adresinden doğumla ilgili, "Cambridge Dükü ve Düşesini, yeni bebeklerinin doğumdan dolayı kutluyorum. Miriam ve ben, büyüyen aileleri için onlara en iyi dileklerimizi iletiyoruz" diye yazdı.



Muhalefetteki İşçi Partisinin lideri Ed Miliband de yine Twitter'dan, "Kızlarının doğumu dolayısıyla Cambridge Dükü ve Düşesini kutluyorum. Kendilerine bolca neşe ve mutluluk diliyorum. Onlar için biraz da uyku umuyorum" ifadelerini kullandı.



Kate ile William'ın bu sabah dünyaya gelen ikinci çocuğu, dedesi Charles, babası William ve ağabeyi George'dan sonra İngiltere kraliyet tahtının dördüncü sıradaki varisi oldu.



#İngiliz kraliyeti
#Cambridge Düşesi Kate
#Cambridge Dükü William
9 yıl önce