|

İngiltere'de tavuk skandalı

İngiltere'de tavuk etlerinin yüzde 73'ünde zehirlenmeye neden olan "kampilobakter" isimli bakterinin tespit edildiği açıklandı.

Yeni Şafak
16:01 - 28/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 13:05 - 28/05/2015 Perşembe
AA

Gıda Standartları Ajansı, gıda perakendecilerinde ya da marketlerde satılan yaklaşık 4 bin tüm çiğ tavuktan alınan örnekleri bir yıl boyunca inceledi. Ajansın araştırması sonucu büyük perakendecilerin hiçbirinin hedefi tutturamadığı ve üretilen tavukların çoğunda bakteriye rastlandığı kaydedildi.



Ajansın, tavuklarda tespit edilen bakterilerin giderilmesi yönünde atılan adımlarla ilgili yürüttüğü ikinci bir araştırmanın sonuçlarını ise bu yaz açıklaması bekleniyor.



İngiltere'de yılda yaklaşık 280 bin kişi "kampilobakter" virüsünden zehirleniyor.



#ingiltere
#ingiltere tavuk bakteri
#Gıda Standartları Ajansı
9 yıl önce
default-profile-img