|

IŞİD şiddeti Diyarbakır'da ele alınıyor

IŞID tarafından gerçekleştirilen kadına karşı hak ihlalleri düzenlenen bir sempozyumla masaya yatırılacak. Diyarbakır'da düzenlenecek olan uluslararası sempozyuma Ortadoğu'nun ve dünyanın çeşitli ülkelerinden uzmanlar katılacak.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 29/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 15:29 - 29/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
IŞİD şiddeti Diyarbakır'da ele alınıyor
IŞİD şiddeti Diyarbakır'da ele alınıyor

Merkezi Ürdün'de bulunan Şiddete Karşı Kadın Derneği'nin, Kamer Vakfı'yla ortaklaşa düzenleyeceği sempozyumun büyük bölümü IŞID tarafından gerçekleştirilen kadına karşı ihlallerine ayrılacak.

30 Ekim tarihinde Diyarbakır'da düzenlenecek olan uluslararası sempozyuma Ürdün, Tunus, Irak gibi ülkelerin yanı sıra Türkiye'den de araştırmacı ve yazarlar katılacak.

'Arap ülkelerinde yaşanan şiddete karşı kadının rolü', 'Ortadoğu'daki savaşlarda kadına karşı gerçekleştirilen ihlaller' gibi konuların gündeme getirileceği sempozyumda, özellikle Irak'ta IŞID terör örgütü tarafından işkence ve tecavüze maruz kalan kadınlara ilişkin tanıklıklar da yer alacak.

Programda ihlallere ilişkin bir sinevizyon gösterisi de yer alacak. Gösterimde IŞID tarafından kampa alınarak askerlik eğitimi verilen çocukların yaşadığı ihlallerle, tecavüze maruz kalmış kadınların yaşadıkları acılar izleyicilerle buluşacak.


9 yıl önce