|

İsrail'in yıktığı camileri Diyanet yeniden yapacak

Temmuz ayında İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda yıkılan camilerin yerine yenisi Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yeniden yapılacak. Diyanet yetkililerinin Gazze'de incelemelerde bulunduğu ve saldırılar sırasında yıkılan 9 caminin inşa projesinin tamamlanacağı ifade edildi.

Yeni Şafak
15:41 - 25/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 13:51 - 25/12/2014 Perşembe
AA
Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV), Gazze'de İsrail saldırıları sonucu yıkılan camilerin yapımı konusunda çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. 
Diyanet Vakfı görevlisi Selçuk Öztürk, Gazze'ye yaptığı ziyaret zarfında camilerin inşa edileceği yerlerde incelemelerde bulunduklarını kaydetti.


" Gazze ziyaretimiz, 2008 yılındaki saldırılarda yıkılan 9 caminin inşa projesini tamamlamayı hedefliyor" diyen Öztürk, Diyanet Vakfı'nın Gazze'nin diğer bölgelerinde de 10cami inşa projesi bulunduğunu ifade etti.


Gazze Din İşleri ve Vakıflar Bakanlığı Müsteşarı Hasan es-Sayfi de Türk heyetinin 9 caminin inşası için gerekli çalışmaları tamamlamak üzere Gazze'yi ziyaret ettiğini dile getirdi.



Heyetin, yetimlerin bakımı için Türk merkezi ile Türk-Osmanlı Merkezi inşası gibi insani ve sosyal projelerinin de bulunduğunu ifade eden Sayfi, Filistinlilere yardımlarından dolayı Türk hükümeti ve halkına teşekkür etti.


Beyt Hanun Sınır Kapısı'ndan dün Gazze'ye gelen heyetin ziyaretinin 4 gün sürmesi bekleniyor. 

#türkiye diyanet vakfı
#gazze
#israil gazze saldırıları
9 yıl önce