|

istanbul FELÇ

İstanbul’da beklenen kar yağışı hayatı felç etti. TEM’de trafik adım adım ilerlerken, onlarca araç zincirleme kazalara karıştı. Tipiden metrobüsler bile yolda kaldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/02/2015 Çarşamba
Güncelleme: 22:32 - 17/02/2015 Salı
Yeni Şafak

İstanbul’da beklenen kar yağışı dün geldi ve hayatı felç etti. Zaman zaman tipiye dönüşen kar yağışı sebebiyle, bazı vatandaşlar araçlarında kaldı. Ana yollarda trafikte büyük aksamalar meydana geldi. Ara yollar da neredeyse tamamen trafiğe kapandı. Özellikle kış lastiği ve zinciri olmayan sürücüler yollarda kalarak yardım bekledi. Çatalca ve Hadımköy’de kar kalınlığı 20 santimetre ölçüldü. 


METROBÜS YOLCU İNDİRDİ

Vatandaşlara “toplu taşıma araçlarını kullanın” , sürücülere ise buzlanma uyarısı yapıldı. Trafik polislerinin izinleri kaldırıldı. Bazı okullarda ise kar yağışının etkisini artırmasıyla beraber, öğrenciler evlerine gönderildi. Haramidere noktasından itibaren yavaşlamaya başlayan metrobüsler, Beylikdüzü durağında tamamen durarak kontak kapattı. Haramidere'de bir metrobüsün kayarak yolu kapatması nedeniyle de seferler bir müddet durdu. Metrobüslerin hareket etmemesi üzerine yolcular araçlardan inip yürüyerek yollarına devam etti. Bugün de şiddetini artırarak sürecek kar yağışı, cuma günü sabah saatlerinde bölgeyi terk edecek. Dün en yüksek 2 derece olan sıcaklık ise gece sıfırın altında seyretti. 

İptaller ardı ardına geldi

Türk Hava Yolları, İstanbul’da önceki akşam saatlerinden itibaren başlayan olumsuz hava koşulları nedeniyle Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan dün ve bugün yapılması planlanan 123 iç ve dış hat seferini iptal etti. Yolculardan seyahatleri öncesinde uçuşları ile ilgili son durumu internet sitesi ve çağrı merkezlerinden kontrol etmeleri istendi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Bursa Deniz Otobüsleri ve Gökçeada-Kabatepe arasındaki 2 sefer iptal edildi.


Okullara karakış tatili

Türkiye’nin kuzey bölgelerinde etkili olan yoğun kar yağışı birçok ilde eğitime ara verilmesine sebep oldu. İstanbul'da okullar bugün tatil edilirken, kamuda çalışan hamile ve engelli çalışanların da 1 gün izinli sayılmasına karar verildi. Tunceli ve Bingöl’de okullar bugün, Samsun'da ise 2 gün süreyle tatil edildi. Sinop, Ordu’nun Gölköy ve Gürgentepe, Kastamonu’nun Abana, Bozkurt, İnebolu, Çatalzeytin, Zonguldak’ın da merkez ile Kilimli ve Kozlu ilçelerinde de dün eğitime ara verildi. 

#kar yağışı
#Hadımköy
#Çatalca
9 yıl önce