|

İzmir'de haremlik-selamlık sanılan plajda skandal

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde tatilcilerin denize girmek için kullandığı plaj paravanlar ile çevrildi. Öyle ki sahilden geçen vatandaşların yolu da kapatıldı. Bir çok kişi bunun kadınlara özel haremlik-selamlık plaj olduğunu sandı. Fakat gerçek kısa sürede ortaya çıktı. Otel, bir güzellik yarışmasına katılan yarışmacıların güvenliği için plajı paravan ile kapatmıştı. Vatandaşlar, "Sahiller halka açıktır. Nasıl kapatırsınız?" diye tepki gösterdi.

Dha
00:00 - 2/09/2014 Salı
Güncelleme: 13:55 - 2/09/2014 Salı
Yeni Şafak
İzmir'de haremlik-selamlık sanılan plajda skandal
İzmir'de haremlik-selamlık sanılan plajda skandal

Uluslararası bir güzellik yarışmasının finalinin ev sahipliğini yapan Aliağa'daki Etap Altınel Oteli'nin, vatandaşların girdiği plajı paravanlar ile kapatması tepki çekti. Yarışmacıların denize girerken dışarıdan görünmemesi için, otelin önündeki plajın her iki tarafına boydan boya yerleştirilen paravanlar vatandaşın yürüyüş yolunu kapattığı gibi denize girilmesine de engel oldu. Otelin bulunduğu sahil şeridi ve kumsalın yüksek paravanlarla kuşatılmasına tepki gösteren vatandaşlar, Kıyı Kanunu'na aykırı davranıldığını ileri sürdü.

Haremlik-Selamlık sanıyorlar

Her gün geçtiği yolda paravanlarla karşılaşınca şaşkınlığa uğradığını belirten Aliağalı Muammer Paleciç, durumu hem zabıta hem de polise bildirdiğini söyleyerek şöyle dedi: "Görevliler, amacın güzellerin emniyetini sağlamak olduğunu söylemişler. Olayı bilmeyenler ise, otelin sahili harem- selamlık şeklinde çevirdiğini sanıyor. Zabıta ve emniyete oradan geçmek istediğimi ancak geçemediğimi söyledim. Ama maalesef duyarsız kaldılar. Motorla gelenler geçemeden geri döndü. Bisiklet sürmek isteyen vatandaşlar tenteden dolayı geçemeyince bisikletlerini eline alıp merdivenlerden çıkartmak zorunda kaldı. "

Bisikletle geçmek imkansız

Sahil şeridini ikiye bölen paravanlar bisiklet kullanan vatandaşları da zor durumda bıraktı. Yolu kullanamayan bisikletliler, ellerinde bisikletlerle merdiveni tırmanıp İzmir Çanakkale karayoluna çıkmak zorunda kaldı. Otel görevlileri, yaya geçidi ve kumsalı kaplayan paravanların güvenlik nedeniyle yapıldığını söyledi. Yasalara aykırı uygulamayı önce zabıtaya sonra polise bildiren vatandaşlar, çözüm için hiçbir çalışmanın yapılmadığını ve paravanların aynı şekilde kaldığını belirtti.

10 yıl önce